Az önbecsülésünk a tét a DVSC ellen 2015.09.23.


Múlt szombaton elképesztően gyenge játékkal kikaptunk az MTK otthonában. Szerdán, 18 órakor, itthon kell javítanunk, a mindig közvetlen riválisunknak számító Debrecent fogadjuk.

Szeptember 23. (szerda), 18:00
NBI, 5. forduló:
Fehérvár KC – DVSC-TVP
Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok
Játékvezetők: Bán Tamás, Szloska Ernő

16:00: Junior mérkőzés
14:00: Ifjúsági mérkőzés


Érthetően nem uralkodott hurráhangulat a hét elején a csarnokunkban a tréningeken, ugyanis  szombaton este, hatalmas meglepetésre veszítettünk MTK ellen a Népfürdő utcában. A 21-19-es vereség különösen azért fájó, mert a roppant lelkes, de nem túl acélos, fővárosi kék-fehérek előzőleg nem érezték a győzelem ízét.

Amúgy sajnos jó érzékkel támasztjuk fel a jobbára halovány budapestieket: lassan három éve, 2013. januárjában is kikaptunk az Elektromos csarnokában, 28-26-ra, az akkor elhullajtott pontok miatt a lányok hiába hajráztak remekül a tavaszi folytatásban, nem sikerült a négybe kerülniük.

A hétvégi pontok is nagyon fognak hiányozni, ez nyilvánvaló. „Az MTK-t vélhetően megverik az ellenlábasaink, a későbbiekben nem elég egy, hanem két bravúrt kell véghezvinnünk a közvetlen riválisok ellen – végzett hirtelen fejszámolást Balássi Imre, az FKC elnöke. – Értékelhetetlen volt a játékunk szombaton, ez okozta a fájó kudarcot. Magára valamit is adó sportoló nem megy egy szint alá, sajnos mi megtettük, ezért veszítettünk.“

Siti Bea másodedző elmondta, sajnos a megbeszélt taktikai utasítások nem köszöntek vissza a hétvégi találkozón, a sebesség, a labda nélküli mozgás és a visszarendeződés sem volt megfelelő.

„Harminc perc előnyt adtunk az ellenfélnek, amiért nagy árat fizettünk. Érthetően szörnyű volt a hangulatunk, azonban átbeszéltük, kielemeztük a történteket, magunk mögött kell hagynunk a hétvégi összecsapást, immár az előttünk álló feladatokra kell koncentrálnunk. A folytatásban az önbecsülésünk a tét. A bajnokság elején járunk, tehát jut idő a javításra, azonban ehhez lényegesen jobb játékra lesz szükség. A DVSC ellen győznünk kell.“
 
A fehérváriaknál többen bajlódnak kisebb sérüléssel, de vállalják a játékot. Vélhetően ismét három kapust nevez a találkozóra Bakó Botond, Herr Orsolya mellett Sipeki Flóra és Cziráky Fanni is ott lesz a keretben.

A Debrecen legutóbb hatalmas hajrával, 26-24-re verte otthon a Dunaújvárost, nem titkoltan győzni készül Fehérváron is.

Horog László
Fotó: Fehér Viktor (
http://v-man.hu)


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2020. szeptember
HKSzeCsPSzoV
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP