Rendhagyó testnevelés óra a Ciszterciben 2015.11.03.


A mai napon a Fehérvár KC játékosai a TLI-Alba Fehérvár kosarasaival közösen rendhagyó testnevelés órán vettek részt a Ciszterci Szent István Gimnáziumban. Májer Krisztina, Tilinger Tamara és Hrabovszky Helga képviselték a fehérvári kézilabda élvonalat. A tanulók kérdésekkel készültek, így mindent megtudhattak arról, ki miért lett profi sportoló, hogyan kezdődött karrierje, és mivel tölti legszívesebben szabadidejét.

Évtizedekre visszanyúlóan, komoly hagyományai vannak a sportnak a székesfehérvári belvárosban található Ciszterci Szent István Gimnáziumban, ennek megfelelően nagy érdeklődés és hatalmas taps fogadta a tornaterembe lépő játékosokat. A TLI-Alba Fehérvár kosárlabdázói és a Fehérvár KC kézilabdázói vendégeskedtek a tanintézményben, előbbiket Czirbus József, Filipovics Márkó, Tóth Péter és Anthony Myles képviselte az élménybeszámolón, valamint a traccspartit követő dobóversenyen, amiben a suli növendékei is bekapcsolódtak. Öt osztály tanulói, több mint 150-en kis híján megtöltötték a tornatermet. A kosarasok mellett a Fehérvár KC három kézilabdázója, a súlyos műtétje után lábadozó, a pályára várhatóan januárban visszatérő Tilinger Tamara, valamint Májer Krisztina és Hrabovszky Helga is szorgalmasan válaszolt a feltett kérdésekre. Mivel a suli tornatermében kézilabdakapu nincs, csak két kosárpalánk, ezért játékosaink is a gyűrűt célozták, több-kevesebb sikerrel.

A kézilabdás és kosaras vendégek elmondták, azért választották az adott sportágat, mert a családtagok is ezt űzték, adott volt, hogy ők itt próbálnak szerencsét. Szabadidejüket a szüleikkel és a barátaikkal töltik, amúgy a programjukat döntően az edzések határozzák meg, általában naponta kétszer tréningeznek. Pumiék kihangsúlyozták, hogy milyen sokat ad nekik a sport: megtanulták, sohasem szabad feladni, ha valaki sérüléssel bajlódik, vagy egyszerűen csak rossz formában van, akkor is menni kell előre, a célt soha nem szabad szem elől téveszteni.

A sportolók a remek hangulatú összejövetelen mindenkit biztattak a rendszeres testmozgásra. Ugyanis nem mindenkiből lesz élsportoló, de egészséges felnőtt bárkiből lehet. Az óra végéhez közeledve nem maradhatott el az autogramok osztása sem, minden diák aláírt dedikáló kártyával indult haza a kicsengetés után.

Horog László és Sajni Zóra


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2020. szeptember
HKSzeCsPSzoV
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP