Éremszerzés a cél a Magyar Kupában! 2016.04.28.


A hétvégén rendezik Szigetszentmiklóson a női kézilabdázók Magyar Kupa négyes döntőjét, amelyen együttesünk is érdekelt. A Fehérvár KC szombaton az Érd ellen játszik a másnapi fináléba kerülésért.

Az FKC öt éve volt utoljára résztvevője az MK négyes döntőjének, Győrben a bronzérmet sikerült megszereznünk. Klubunk menedzsere, Kynsburg Zoltán a Köfém Sportcsarnok viptermében tartott sajtótájékoztatón elmondta, 2011-ben Mihály Attilával kerültünk a négy közé, végül bronzot nyertünk, fél évtizeddel korábban, 2006-ban egészen a döntőig meneteltünk Szabó Edina irányításával, akkor az ezüst jutott nekünk. A hétvégén az ötévenkénti éremszerzés folytatása, a finálé a célunk, ehhez pont Szabó Edina jelenlegi együttesét, az érdieket kell legyőznünk szombaton.

„Nagyon fontos hétvége előtt állunk, mert kár lenne titkolnunk, ennél szebb szezonról álmodoztunk. A bajnokságban a négy közé jutást tűztük ki célul, ami már biztosan nem fog összejönni, az 5. helyre van esélyünk, szeretném, ha azt megszereznénk. Az előttünk álló hétvégén a cél a döntőbe jutás, és ezzel bebiztosíthatnánk, hogy a csapat jövőre ismét a nemzetközi porondra léphessen“ – mondta Balássi Imre, a klub elnöke, aki tájékoztatást adott a szakmai munka folytatását illetően is. A jövőben is Deli Rita irányítja a felnőtt csapatot. Az edző február végén váltotta a kispadon Bakó Botondot.

„Szezon közben, nem könnyű helyzetben került Deli Rita a csapat élére. Mindannyian úgy gondoljuk, hogy az általa megkezdett munka jó irányba halad, ezért úgy döntöttünk, hogy a következő szezonban is ő lesz az FKC vezetőedzője. Fontos szempont számunkra a fiatal, saját nevelésű játékosok beépítése, ami az elmúlt mérkőzéseken már megindult, ezért is döntöttünk az ő maradása mellett. Nála jobban senki sem ismeri az utánpótlásunkat. A nyáron lesznek változások a keretben, akadnak távozók és érkezők, de most csak a hétvégére koncentrálunk. Majd a szezon végén szolgálunk nevekkel“ – jegyezte meg Balássi Imre.

Székesfehérvár alpolgármestere, Mészáros Attila kiemelte, a kézilabda fontos a város számára, hiszen példaképekkel tud szolgálni. Hozzátette, szurkol a csapatnak a hétvégi, kupadöntőn, reméli, a lányok kivívják az őszi indulási jogát a nemzetközi porondon.

A vezetőedző, Deli Rita kiemelte, úgy gondolja, jó úton halad a csapattal. Sikeres együttest szeretne formálni a Fehérvár KC-ból.

„Lassan két hónapja vezetem a gárdát, így mindenki megismerhette az elképzeléseimet. Játékosként ez volt és edzőként is az a hitvallásom – az FKC-val is arra törekszünk majd –, hogy különlegesek legyünk. Nem vagyok híve az átlagosnak. A játékosoknak ki kell vívniuk a tiszteletet, közösséget kell alkotniuk, mindez kemény munkával párosítva egy szerethető és eredményes csapatot eredményezhet. Ettől lehetünk többek, kell legyen egy kisugárzása ennek a csapatnak. Ezzel tudjuk majd ellensúlyozni az ellenfelek jobb játékosait, ezzel tudunk előrelépni. De ebben a pillanatban még nem a jövő, hanem a jelen, azaz a hétvégi négyes döntő és a bajnokság hátralévő része a fontos. Hiszen nincs veszve ez a szezon sem, még a bajnokságban is megszerezhetjük az ötödik helyet, ami nemzetközi szereplést érhet. Ha pedig az Érd legyőzésével bejutunk az MK fináléjába, biztosan ott leszünk valamelyik sorozaton“ – mondta Deli Rita vezetőedző.

A hétvégi döntőre a Köfém SC titkárságán, korlátozott számban még kaphatók belépőjegyek. A klub vezetői remélik, minél több fehérvári buzdítja majd a lányokat Szigetszentmiklóson.


Tippmix Török Bódog MK négyesdöntőjének programja:

Április 30. szombat:
12:15: Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria
14:30: Érd – Fehérvár KC
 
Május 1. vasárnap:
15:45: 3-4. helyért
18:00: döntő

A helyszín:

Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnok
Szigetszentmiklós, Szebeni u. 81.
http://www.szszmsportcsarnok.hu/index.php/kapcsolat

Horog László


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. július
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP