Újabb feladat az MK-hétvége után 2016.05.03.


A hétvégén a Magyar Kupa négyes döntőjében vívott két mérkőzést a Fehérvár KC, szerdán már az NBI rájátszása folytatódik, Siófokra látogat Deli Rita csapata. Az FKC vezetőedzőjével visszatekintünk a szigetszentmiklósi mérkőzésekre, valamint előre a Balaton-partiakkal megvívandó párharc első felvonására.

„A szombati nap egy nagyon fontos mérföldkő volt a csapat életében: tudtuk, hogy az Érd legyőzésén át vezet az út a nemzetközi színtérre. Most is tartom azt, hogy semleges pályán, egy meccsen lehetett volna verni az Érdet. Arra nem számítottam, hogy bizonyos játékelemekben nem leszünk koncentráltak. Azonban a második félidőben hátrányból képesek voltunk felzárkózni, de a teher, a nyomás alatt játékosaim rossz döntéseket hoztak. Becsülendő, hogy ötgólos hátrányból felálltunk, és 21-21-nél négy alkalmunk is adódott, hogy magunk javára fordítsuk az eredményt. Sajnos ezekkel a lehetőségekkel nem éltünk, és utána már nem volt újabb fordulat a mérkőzésen.

Nem sikerült elérnünk a célunkat, ami nyilván a játékosokra is hatással volt. A vasárnapi, Ferencváros elleni meccsen azt kértem a csapattól, hogy tisztességesen álljunk helyt, arra is használva a mérkőzést, hogy a fontos szerdai mérkőzés előtt ne építsük le magunkat.

Ugyan voltak hibák, de összességében jól mentünk bele a meccsbe, 15-20 percig partiban voltunk, bár a játékvezetői felfogás kicsit nehezítette a játékot. A kihagyott helyzeteket nem bírta el a csapat, a Ferencváros uralta az egész mérkőzést. Amiatt nagyon csalódott voltam, hogy ugyan egy ilyen erős, BL-ben edződött csapattól ki lehet kapni, de egyet nem szabad, feladni; ez amióta együtt dolgozom a csapattal, nem is volt jellemző ránk, viszont itt minden játékelemben visszaestünk.

Nincs arra idő, hogy akár a lelki, akár a fizikai sebeinket nyalogassuk. Ami a hétvégén történt, most már múlt, teljes mellszélességgel a Siófok elleni, szerdai meccsre kell koncentrálnunk. Mivel nem rég találkoztunk velük a bajnokságban, frissek az emlékek. Mindent el fogunk követni, hogy két meccs alapján tovább tudjunk menni ebből a párharcból.“

fkc.hu
Fotó: Fehér Viktor (
http://v-man.hu)


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. július
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP