Ígéretes helyzetbe hozta magát az FKC 2016.05.05.


A Fehérvár KC szempontjából gyönyörű első félidő jellemezte a Siófok elleni párharc első felvonását, melyen a második játékrészben folyamatosan olvadt a kupahétvége miatt egyre fáradó FKC előnye, de a hazaiak így is csak az utolsó percben tudták átvenni a vezetést. Deli Rita csapata egygólos hátrányban, azaz egyáltalán nem kedvezőtlen helyzetben várhatja az egy hét múlva sorra kerülő, székesfehérvári visszavágót.

K&H női liga, 5-8. helyért, 1. mérkőzés:
Siófok KTC Kft – Fehérvár KC 27-26 (11-17)
Siófok, 350 néző
Vezette: Tomecskó-Hunyadi Tamás, Unyatinszki Tamás

Siófok: Salamakha, Gercsó, Pastrovics (kapusok), Erdősi 10, Elghaoui 4 (2), Piedade 4, Gonzalez 3, Such 3, Aguilar 1, Németh 1, Nikitina 1, Deáki, Petersen. Vezetőedző: Christian Dalmose.

FKC: Herr O. 1, Sipeki (kapusok), Herr A. 7 (5), Kazai 4, Mayer 4, Tilinger 4, Hajduch 3, Ishitate 2, Gjorgjijevska 1, Bandelier, Májer. Vezetőedző: Deli Rita.

Kiállítások: 6 perc; 12 perc
Hétméteresek: 2/3 (Petersen hagyta ki); 5/5


Két, csalódott csapat találkozott a Balaton fővárosában, a szezon kezdete előtt mindkét egylet a négy közé jutást tűzte ki célul. Miután az 5-8. helyekért vívnak, bátran kijelenthető, ezt nem tudták megvalósítani. Az 5. hely megszerzésével még kiléphetnek a nemzetközi porondra, ez jelenti az utolsó esélyt, hogy mentsék a szezonjukat. A hazai elnök, Fodor János, valamint a fehérvári főnök, Balássi Imre a kezdés előtt kedélyesen beszélgetett a játékos kijáróban, mindketten elmondták, jövőre sikeresebb szezont szeretnének.

A hétvégi, szigetszentmiklósi kupadöntőn megsérülő fehérváriak közül Tápai nem vállalta a játékot, a tavasszal már nem játszó, nemrég műtött Emberovics mellett ült a lelátón, ellenben Bandelier és Csáki tagja volt a benevezett keretnek. Gonzalez révén a hazaiak szereztek vezetést, akkor kevesen gondolták, hogy aztán csak kullognak a vendégek után. Herr Anita büntetőből egyenlített, majd újabb hetest értékesítve vezetést is szerzett, 1-2. Such és Ishitate is betalált, Mayer góljával pedig ellépett a vendégcsapat, 2-5. Minden bejött a remeklő vendégeknek, Kazai gólja után Dalmose, a hazai tréner időt kért, ez sem segített, Hajduch is beköszönt, 2-7. Tartotta a különbséget a magabiztos FKC, Mayer a kapunak háttal állva is eredményes volt, Herr pedig pimaszul átejtette Salamakhát az újabb hetesnél. Öt góllal vezetett az FKC, majd tíz perccel az első félidő zárása előtt háromra olvadt az előny (8-11), Deli Rita időt kért. Tilinger távolról, Ishitate beállóba befutva mattolta a siófoki hálóőrt, a félidei eredményt Kazai pazar ejtése alakította ki, 11-17.

Térfélcsere után két, gyors, indítás góllal nyitottak a házigazdák, Tilinger pedig átlövésből volt eredményes. Bandelier kiállítása után, Erdősi szélről lőtt góljaival nagyon zárkózott a Siófok (17-19), Deli azonnal időt kért és nyugalomra intett. Gjorgjijevskát is könnyű szívvel kiszórták a bírók két percre, Petersen azonban fölé lőtte a hétméterest. Aztán Herr Orsi mutatott be hatalmas bravúrokat, majd a mezőny legjobbja, a válogatott balszélsője, Erdősi megtréfálta, egy gólra olvadt az előny. Deli ismét időt kért és űjból nyugalomra intett. A hazaiak lehozták kapusukat, folyamatosan emberelőnyben támadtak, ami sok veszélyt rejtett magában, főleg úgy, hogy elhagyták a labdát, a rafinált Herr Orsolya pedig a sajátjából vette be a túloldali ketrecet. Ismét hárommal vezetett az FKC, majd Erdősi vezérletével egyre zárkózott az SKC, Németh Csilla pedig egyenlített, 22-22. Herr Anita átlövés góljai jól jöttek, aki néha hibázott, de jobbára betalált, a hazai tréner, Dalmose időt kért. Két góllal meglépett a vendég, aztán egyenlített a Siófok (26-26), ráadásul Mayert kiállították, mert késve adta vissza a labdát. Erdősi két gólja zárta a meccset, 27-26-ra nyert a Siófok. Visszavágó jövő szerdán, Fehérváron. A párharc nyertese pedig a Dunaújváros-Vác meccsek győztesével találkozik.

Horog László és fkc.hu
Fotó: Horváth Gyula


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. július
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP