„Túl sok hibát vétettünk“ 2016.09.06.


Lejátszotta utolsó előkészületi meccsét az Alba Fehérvár KC, amely a VOK-ban fogadta a Győri Audi ETO KC-t, és szenvedett 38-26-os vereséget. A vezetőedző, Deli Rita szerint a különbség talán túlzó, ekkor differencia nincs a két együttes között.

Az eredeti tervek szerint csak október közepén lépett volna pályára együttesünk az EHF-kupában, azonban a nemzetközi szövetség már az első fordulóban érdekeltté tett bennünket. Már az első körben meglehetősen komoly ellenféllel találkozunk, szombaton, 18 órakor a Vistal Gdyniát fogadjuk a Köfém Sportcsarnokban. A lengyelek a legutóbbi bajnokságot a 3. helyen zárták, a kupát pedig megnyerték. A hétvégén kezdték a lengyel bajnokság új idényét, győzelemmel nyitottak, 24-29 lett a végeredmény Lubinban, a Zaglebie együttese ellen.

„Minden információt igyekszünk beszerezni az ellenfélről, úgy szeretnénk pályára lépni az első, hazai találkozón, hogy különösebb meglepetések már ne érjenek bennünket. A győriek ellen találkozón mi kértük a zárt kaput, nem szerettem volna felfedni a kártyáinkat, különböző támadási variációkat gyakoroltunk, amelyeket a kupameccseket is szeretnénk sikerrel alkalmazni. Az ETO-val vívott mérkőzés elérte célját. Bár 38-26-ra kikaptunk, az első félidő kimondottan szoros volt, azonban fordulás után érthetetlen technikai hibákat vétettünk, amiket az ellenfél megbosszult, öt perc alatt eldöntötték a meccset. Úgy gondolom, ekkora különbség nincs a két együttes között, mi játszottunk rosszul, ezért szenvedtünk ilyen nagyarányú vereséget. Fontos volt, hogy a kisalföldiek a legjobb csapatukkal érkezzenek, ami meg is valósult, a hazai klasszisok mellett a külföldi sztárjátékosok is pályára léptek, az olimpián szerepelt két holland és három norvég kézilabdázójuk. Nálunk a brazil Daniela Piedade mutatkozott be ezúttal, aki pár napja edz a kerettel, az ötkarikás játékok után kapott néhány nap szabadságot. Jó játékos, erősségünk lesz, ebben biztos vagyok“ – közölte Deli Rita, az Alba Fehérvár KC vezetőedzője.

Szakvezetőnk hozzátette, a tervezett munkát elvégezték a felkészülés során. Ami fontos, az erősítések jól sikerültek, minden poszton van variációs lehetősége, a keretet hasonló képességű játékosok alkotják.

„Azt sajnálom, hogy az átlövőként és irányítóként is bevethető Tilinger Tamara a térdével bajlódik, ő még nem állhat rendelkezésünkre, talán a lengyelek elleni, idegenbeli visszavágón vagy a szeptember végi, első, dunaújvárosi bajnokikon már pályára léphet. Ő irányítóként is jó játékra képes, amíg felépül, Ishitate Mayuko, Cloudine Mendy, illetve a fiatal Boldizsár Bianka jut szerephez ebben a pozícióban, az ellenfelek függvényében. A lengyelek ellen komoly ütközetek várnak ránk, riválisunk is ugyanúgy tovább akar lépni, ahogy mi. Több, válogatott játékossal rendelkeznek, átlövőjük, beállósuk és egyik szélsőjük is tagja hazája nemzeti együttesének. Utóbbi sérüléssel bajlódott az utóbbi időben, kíváncsi vagyok, pályára lép ellenünk, vagy még pihentetik.“

Horog László
Fotó: Horváth Gyula


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. február
HKSzeCsPSzoV
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP