Szombaton rajtolunk az EHF-kupában 2016.09.07.


Több szempontból is egyedülálló, közös sajtótájékoztatót tartott kézilabda-csapatunk, valamint az Alba Fehérvár férfi korárlabda-együttese a Vidámparki-tónál található Best Western Lake Side Hotelben, az MKOSZ-terem tőszomszédságában. A két sportklub képviselői beszámoltak a közelgő, nemzetközi kupaszereplésükről.

A kosarasok a rendezvény után azonnal elindultak Kolozsvárra, egy nagyszabású tornára, csapatunk pedig szombaton, hazai pályán kezdi szereplését, reményeink szerint nagyon hosszú menetelését az EHF-kupában. A két klubot egyaránt irányító Balássi Imre beszámolt az országban is egyedülálló, példaértékű, közös projektről. A sportvezető először a két egyesület közös logójáról, új arculatáról tett említést.

„A mai világban ritkaságnak számít, ha két teljesen önálló klub közös sajtótájékoztatót szervez. A mai esemény apropóját az adja, hogy Székesfehérvár igazi sportváros, amely – egyedüliként az országban – az öt látványsportágból négyben indít csapatot a nemzetközi porondon, ami hatalmas dolog. Nagyon kevés ugyanakkor az a fajta elismertség, amivel a média és a közvélemény a várossal azonosítja ezt a rendkívüli dolgot, illetve szinergia, mely még hatékonyabbá teheti a klubok működését. Azzal a településsel, amely nagyon sokat áldoz a sportra, így a kézilabda- és a kosárlabdacsapatnak is biztos alapot biztosít, komoly támogatást nyújt. Ezért gondoltunk arra, hogy egy új arculattal megpróbálunk olyan márkanevet, modern szóval, új brandet kialakítani, melynek révén a sikerek láttán egyből Székesfehérvár és ez a két klub, valamint sportág jut az emberek eszébe. Komoly érdemnek tartom, hogy közös logóval és arculattal tud megjelenni ez két egyesület. Azt viszont nagyon fontosnak tartom kiemelni, nincs szó összeolvadásról, egyesülésről, a két klub gazdálkodása teljesen önálló lesz ezután is, mint ahogy a működése is. Mindkét helyen megvannak a megfelelő szakemberek, akik irányítják a munkát“ – közölte Balássi Imre.

Az Alba Fehérvár KC vezetőedzője, Deli Rita  köszönetét fejezte ki Székesfehérvár városának a támogatásáért, melynek köszönhetően megerősített csapattal vághatunk a következő szezonnak. Vezetőedzőnk nem titkolta, a játékosai már várják, hogy megmérettessék magukat. Szombaton este 18 órakor a lengyel bajnoki bronzérmes, egyben kupagyőztes Vistal Gdyniát fogadjuk a Verseci úti csarnokunkban.

„Az EHF-kupát és a KEK-et összevonták, így erős ellenféllel találkozunk már rögtön a rajton. Nyolc válogatott játékosuk van a lengyeleknek, ami egyértelműen jelzi, nagyon komoly gárdával nézünk szembe. Egyáltalán nem vár ránk könnyű feladat, de mi szeretjük a komoly kihívásokat. Ezek az erőpróbák kellenek ahhoz, hogy sikeres szezont zárhassunk. Reményeink szerint sok örömet szerzünk majd az egyesületnek, a támogatóknak és a szurkolóknak. A nyolchetes felkészülés után érezzük, szinte izzik a levegő az edzéseken, nagyon várják a lányok a tétmeccseket. A munkát elvégeztük, egységesek vagyunk, nagyon remélem, sokra hivatott a csapatunk.“

Horog László
Fotó: Simon Erika (
www.szekesfehervar.hu)


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. július
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP