„Új szellemű csapatot építünk” 2006.05.22.


A következő szezonbeli csapatunk számára az EHF-siker ugyanúgy a múltat kell, hogy jelentse, mint az idei ötödik hely – Szabó Edina új csapatot fog építeni függetlenül attól, hogy az együttes gerince változatlan marad. A feladatkörök és a felelősség tekintetében viszont nem lesz érvényes a status quo – mondta a vezetőedző az elmúlt év értékelésében.


„A szezon értékelésénél három területet kell mindenképpen megvizsgálni. Az egyik az EHF-kupa, ami idén nem sikerült; a másik a Magyar Kupa, ahol ugyan döntőt játszottunk – ami nagy siker a klub életében – de végül nem nyertük meg; és a harmadik a bajnokság, ahol nem jutottunk a négybe, a rájátszás során elérhető ötödik helyet utána relatív könnyen elértük. Ezek a tények, és mindez alatta van annak, amit el szerettünk volna érni. Ennek ellenére nincs okunk a szégyenkezésre, elmélkedésre azonban van.

Ami nekem alapvetően sokat számít, hogy mindenhonnan egy kicsit maradtunk le, azaz a lehetőség meg volt a csapatban, hogy kiugró eredményeket érjen el. Számomra két szempontból érdekes elemezni a miértet. Egyrészt, hogy megtaláljuk a közös okokat, hiszen sok összetevős a probléma, hogy miért nem jutottunk oda. Amikor azt mondjuk, hogy a siker a közös munka és küzdelem együttes eredménye, akkor a kudarc is az. Három tényezőben, az edző, a klub és a játékosok részéről is nagyon konkrétan megvannak az okok és válaszok a kérdésekre. Az egész elemzés lényege, hogy a tapasztalatokból okulva javítsunk. Ezt a csapatot két évre állítottuk össze, és bár nem foglalkozom a múlttal, mégis az elemzéskor nem csak a mostani, hanem az előző évet is nézni kell, és együttesen kell a két év munkáját értelmezni, hiszen igazán így érdekes. Nem csak azért, mert az első év sikeres volt, a mostani meg kevésbé, hanem mert óriási tapasztalatot jelent a kettő együtt, és az, hogy a sikeres év után, miért, milyen okokból adódóan következhetett egy kevésbé sikeres év.

Most teljesen új szellemű csapatot építünk, új feladatkörökkel, státuszokkal és felelősséggel felruházott játékosokkal. Ezen a nyáron egy új Cornexit építünk, aminek az oka, hogy a csapat is változik, még alakulófélben vagyunk, kicserélődnek embereink, tehát a nagy siker és kudarc után itt az ideje, hogy újat hozzunk. Az edzői stáb is átalakul, elbúcsúzunk Rácz Marianne-tól, akinek ezúton is nagyon szépen köszönjük az értékes munkáját. Siti Bea viszont a jelenleginél is komolyabban segít majd nekem, és Sugár Tímea is részfeladat kap.

Természetesen jövőre is egy eredmény centrikus szezont kezdünk, hasonló stratégiával, a fiatal és tapasztalt játékosok összegyúrásával egy olyan csapatot akarok építeni, akinek semmi köze az EHF-kupa-győzelemhez – ami a múlt – és semmi köze az ötödik helyhez. Olyan Cornexit szeretnék, ahol minden nap meg kell küzdeni a négybe kerülésért, ahol nincsenek előjogok, félelmek az idei szereplés miatt. A Corneixiben játszani egy stílust és egy életformát jelent, de a mai magyar mezőnyben csak akkor lehet eredményt elérni, ha minden nap megküzd az ember, alázattal megy előre, harcol, dolgozik. Tudjuk, hogy az eredmény beszél, ezért összeszorítjuk a fogunkat, és egy hosszú, alapos felkészülést végzünk. Csak olyan ember maradhat ebben a csapatban, akik képesek mindent alárendelni a kézilabdának, egy olyan csapat kell, ahol ha valaki nem ilyen, kiveti önmagától a közeg.”

Forrás: Presstige Média
Fotó: Bölcsföldi István Péter


cornexikezilabda.hu


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2023. június
HKSzeCsPSzoV
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP