A Kiskunhalas győzött az edzőmeccsen 2006.08.04.


Ezúttal Kiskunhalasra látogatott a Cornexi-Alcoa-HSB Holding csapata, és játszott újabb felkészülési mérkőzést. A 2x30 plusz 20 perces edzőmeccs a hazaiak győzelmét hozta. A Kiskunhalas 29:27-re nyerte a „rendes” játékidőt, majd a ráadás húsz perc után 35:32 állt az eredményjelzőn.

Felkészülési mérkőzés:
Kiskunhalas NKSE – Cornexi-Alcoa-HSB Holding 35:32 (29:27, 15:11)

Cornexi*: Sladjana Djeric és Fekete Csilla (kapusok); Szrnka Hortenzia 6, Balogh Beatrix 5 (1), Pádár Margó 4, Kristina Trishchuk 4 (1), Tápai Szabina 3 (2), Tilinger Tamara 2 (1), Vaszari Virág 2, Sonata Vijunaite 2, Adriana Lima 1, Őri Edina 1, Tápai Andrea 1, Petra Válova 1, Kenyeres Fanni, és Elena Kordyuk. Vezetőedző: Szabó Edina.

(*Megjegyzés: A felsorolás a megszokott gyakorlattól eltérően a harmadik játékrész gólszerzőit is tartalmazza, mivel a jegyzőkönyvből nem derül ki, hogy mely találatok estek az első hatvan percben.)

Norbee beszámolója:

A Cornexi-Alcoa-HSB Holding csapata ismét idegenben játszott felkészülési mérkőzést. A mai ellenfél a Kiskunhalas NKSE csapata volt. A meccsre kilátogató mintegy 120 néző élvezetes csatának lehetett szemtanúja. A találkozó sajnos a Cornexi 29-27 vereségével ért véget. És most lássuk a részletes ismertetőt!

A Cornexi kezdőcsapatának a tagjai: a kapuban Sladjana Deric, balszélen Kenyeres Fanni, balátlövő Kristina Trishchuk, irányító Tápai Szabina, jobbátlövő Elena Kordyuk, jobbszélen Balogh Bea és beállós poszton Sonata Vijunaite.

A kezdő sípszó után a Kiskunhalas ragadta magához a kezdeményezést. Mind támadásban, mind védekezésben nagyon agresszívek voltak, ezzel kicsit meglepték a Cornexi játékosait, akik védekezésben nem tudtak visszarendeződni, és így könnyűszerrel szerzett a Kiskunhalas csapata lerohanásból gólokat. Felállt fal elleni támadásnál a beálló játékot erőltették a hazaiak, ami sikeresnek bizonyult.

A Cornexi támadójátéka ötlettelen volt, és a keresztmozgások nem hozták meg az eredményt, így az átlövések hatástalanok maradtak. Egyedüli megoldásként a beálló megjátszása maradt. Szabó Edina a hatodik percben kért időt, amikor is az eredményjelző 4-1-es kiskunhalasi vezetést mutatott.

Az időkérés után védekezésben magára talált a Cornexi. Az agresszív 5-1-es védekezés időnként már 3-2-1-nek tűnt, mivel annyira kinyílt a fal, de ez nem okozott problémát, mert ütközést tudtak kiharcolni a támadókkal. Ki kell emelni ezen a napon Virág védekező munkáját, ami hihetetlenül kemény és magabiztos volt.

A 15. percben Zsiga Gyula, a hazaiak mestere kért időt, mert 7-6-re megközelítette a Cornexi a házigazdákat. Az időkérés után csereként pályára lépett a vendégeknél Szrnka Hortenzia, Petra Válova, Adriana Lima és Pádár Margó. Zia és Margó becserélése javította az amúgy nagyon rossz átlövési statisztikánkat. Meg kell jegyezni, hogy a mérkőzés talán legszebb gólját BB dobta átlövésből, kipókhálózva a bal felső sarkot – ez még a hazai szurkolóknak is tetszett.

A játékrész második felében a védekezés összeállt, de támadásban nem találta meg a Cori a Halas védekezésének az ellenszerét. Leginkább egyéni megoldásokból születtek gólok, illetve beálló pozícióból.

A hazai gárda a félidő elején megszerzett előnyét tartotta hol nagyobb, hol kisebb különbséggel a játékrész folyamán, így a szünetben az eredményjelző 15-11-es kiskunhalasi vezetést mutatott a hazai szurkolók nagy örömére.

A második félidő kezdőcsapata: kapuban Fekete Csilla, balszélen Fanni, balátlövő Zia, irányító Kristina, jobbátlövő Margó, jobbszélen BB és beállóban Petra. A félidő elején egy kicserélt Cornexi lépett pályára. A határozott védekezés meghozta a gyümölcsét: sok lerohanás és indítás gólt dobott a Cornexi. Csökkent a hátrány, de az egyenlítés nem sikerült.

A kezdeti lendület megtört, támadásban leginkább egy-egy egyéni megoldással operált a Cornexi. Szabó Edina a 13. percben kért időt, hogy rendezze a sorokat. Az időkérés után beállni látszott a kétgólos különbség a csapatok között. A játékrész második felében egyre kapkodóbbá vált a játék mindkét csapat részéről.

A 28. percben kért időt a halasi csapat kétgólos előnyénél. Ezt sikerült egy gólra ledolgoznia a vendégeknek, de az utolsó percben vezetett halasi támadás góllal zárult, és 29-27-re elvesztette a Cornexi a mérkőzést.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy amikor közelebb került a Cornexi, mindig kiállítással sújtották, nem egy esetben kettős emberhátránnyal, ezzel szemben a hazaiaknál egy kiállítás sem volt. Ennek ellenére megérdemelten nyertek, mert végig tudták a saját játékukat játszani, és tartani az előnyüket.

Azért messzemenő következtetést senki ne vonjon le a hullámzó teljesítményből, mert még csak a felkészülési mérkőzések elején tart a csapat, és a bajnoki rajtra biztosan kijavítják a hibákat.

Ezért aki tud, jöjjön kedden az első hazai felkészülési mérkőzésre, és buzdítsa a CSAPATOT!!!

A rendes játékidő statisztikája:

Balogh Bea: 4/6, hétméteresből: 1/1
Kenyeres Fanni: 0/0
Elena Kordyuk: 0/3, 2 perc
Adriana Lima: 0/1
Őri Edina: 0/2
Pádár Margó: 4/6, 2 perc
Szrnka Hortenzia: 6/8
Tápai Andrea: nem lépett pályára a rendes játékidőben
Tápai Szabina: 1/5, hétméteresből: 2/2, sárga lap
Tilinger Tamara: 1/3, hétméteresből: 1/1, sárga lap
Kristina Trishchuk: 2/6
Petra Válova: 1/1
Vaszari Virág: 2/3, 2 perc
Sonata Vijunaite: 2/4, 2 perc


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. január
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP