Vác után, Kiskunhalas előtt - Szabó Edina értékelt 2006.08.05.


A Cornexi-Alcoa-HSB Holding női kézilabda csapatának felkészülését hol mászóparki-, hol vízilabda-programmal színesítik az edzők. Minderre szükségük van a kézishölgyeknek ahhoz, hogy könnyebben elviseljék a Szabó Edina, Siti Beáta, Hirt Károly és Sugár Tímea által dirigált alapozást.

 ”Tökéletes fizikai állapot szükségeltetik az előttünk álló idényre. Nagyon sokat kell futni, enélkül ez nem is műküdik. Amikor ezt mindenki nagyon jól teljesíti, onnantól dől el, hogy ki tud hozzátenni valami pluszt a játékhoz, ki tud csapat tagjaként működni, ki tud technikailag, taktikailag megfeleni. Egyrészt elégedett vagyok a lányokkal, mert jól dolgoznak, azonban az összetartás terén hiányérzeteim vannak. Sok konfliktusom van a lányokkal, folyamatosan bombázzuk egymást. Én sokkal több invesztációt várok a játékosoktól a kézilabda területén.

Teljesen új csapatot építünk, új játékkal. Az emberek sokszor kényelmesek még és ez elfogadhatatlan. Azon dolgozunk most, hogy a helyzet javuljon. Úgy tűnik, hogy már van egyfajta öntudatra ébredés a lányok körében, majd meglátjuk ez milyen produkciót eredményez. A bajnokság rajtjáig munkamérkőzéseket játszunk, meghatározott feladatokat gyakorlunk, nem mindig alkalmazkodunk az ellenfél játékához. A játékosok magatartása, taktikai fegyelme, a játék pontossága, a befejezések minősége jelen pillanatban a mérce.”
- vélekedett Szabó Edina vezetőedző.

 A Cornexi megkezdte az edzőmérkőzések sorát. A fehérvári lányok a Vác otthonában 30-26 nyertek, Szabó Edina mégsem volt teljesen elégedett. A vezetőedző hangoztatja: Csapatként kell működnie a Cornexinek, hogy elérje célját.
 
 ”Azokat a hozzáállásbeli, figyelem-beli, koncentrációs problémákat, amelyeket a Vác ellen előfordultak, azt én soha többet nem akarom itt látni. Nem nagyon izgat, hogy a felkészülési mérkőzéseink végén milyen eredménnyel jövünk le a pályáról, ha a meccseken nem látok a lányokban hajlandóságot a hibák kijavítására, akkor nagyon komoly összeütközések lesznek a csapaton belül.” - mondta Szabó Edina.
Forrás: fehervar.hu

cornexikezilabda.hu


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. február
HKSzeCsPSzoV
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP