A nyelv a legnehezebb 2006.08.05.


A Cornexi-Alcoa-HSB Holding újonnan szerződtetett játékosai közül Adriana do Nascimento Limát még nem mutattuk be honlapunk olvasóinak. A 22 éves brazil válogatott az osztrák Hypo Niederösterreich csapatától kölcsönjátékosként érkezett Székesfehérvárra.

Az egy hónappal ezelőtti szezonnyitó sajtótájékoztatón a Cornexi négy új játékosából csak hárman voltak jelen. A hiányzóról Siti Beáta, a csapat másodedzője a következőket mondta: „A negyedik új játékosunk Adriana do Nascimento Lima jelenleg még Brazíliában tartózkodik, és július 14-én csatlakozik a csapathoz. A fiatal, balkezes, 15-szörös válogatott játékost a Hypo Niederösterreichtől kaptuk kölcsön. A repülőjegyét is a Hypo intézte még, ezért a későbbi visszaútja, amit a labdarúgó VB miatt nem lehetett korábbira változtatni.”

Azóta természetesen megérkezett Adriana, és elmondása szerint könnyen beilleszkedett a csapatba. „Egytől-egyig nagyon kedvesek az edzőim és a csapattársaim, mindenben segítenek nekem. Az egyetlen gondom a nyelvvel van, de szerencsére többen is, így Szabó Edina, BB, Sonata és Zia kiválóan beszélnek németül.” – meséli az anyanyelvén kívül németül tudó jobbszélső.

„A célom, hogy minél többet tanuljak az edzéseken, minél jobban tudjam segíteni a csapatot, és erre minden lehetőségem adott. Az edzésmunka nagyon tetszik, egyik korábbi csapatomnál sem dolgoztunk ilyen intenzíven. Tegnap például délelőtt kemény edzésünk volt, majd utaztunk, és meccset játszottunk. Ma reggel pedig már futóedzés várt ránk.” – mondta Adri, aki számára egyáltalán nem volt könnyű döntés, hogy Magyarországra igazoljon.

„Nagyon hirtelen jött ez a lehetőség, az egyik edzés után mondták a Hypo vezetői, hogy a Cornexi érdeklődik irántam. Fogalmam sem volt, hogy mit válaszoljak. A döntésemben végül szerepet játszott, hogy Dani Piedade (a Hypo és a brazil válogatott erőssége) csupa jót mondott a Cornexiről, a brazil válogatott szövetségi kapitánya – miután személyesen ismeri, és elismeri Szabó Edinát – szintén javasolta nekem ezt a váltást, valamint hogy már a kezdettől portugálul kommunikált velem a klub vezetősége.”

cornexikezilabda.hu


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2023. december
HKSzeCsPSzoV
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP