Magyar-norvég bowling-párbaj 2006.09.01.


A Cornexi-Alcoa-HSB Holding női kézilabdacsapata még közvetlenül a Terszol Skandináv Nyár nemzetközi kézilabdatornát követően vett részt a norvég Levanger HK-val egy vidám bowling-estén. Augusztus 16-án délután közös edzést tartott Szabó Edina és Mia Høgdahl, majd a FiveX Bowling Center vacsorára és játékra látta vendégül a két csapatot.

Mia Hermansson Högdahl vezette gárda visszavágót hirdetett a fehérváriaknak a hétfői, Cornexi ellen elszenvedett 27-24-es vereséget követően. A cornexis lányok megválasztott “fegyverneme” végül az egységesen elfogadott bowling lett, mely játékban Szabó Edina tanítványai szintén jónak bizonyultak. A vegyes felállású, nyolcas csapatok közel másfél órás “ütközetben” versengtek a trófeáért. Bár a győztes csapatban egyaránt voltak cornexis és norvég játékosok is, a fair play úgy kívánta, hogy a bowling-bábút – ha a skandináv torna trófeáját nem sikerült – ezúttal a Levanger gárdája vigye haza emlékül az emlékezetes mérkőzésért és vendéglátásért.

A Levanger gárdája már másodjára vendégeskedett koronázó városunkban, és szemmel láthatóan élvezték lányaink társaságát, mégis az esti találkozót – sűrű mosolygások közepette - láthatóan komolyan vették. Ennek bizonyítéka, Mia Hermansson Högdahl, a norvégok vezetőedzőjének nyilatkozata melyet a szállodától útban a Fivex Bowling Center felé készítettünk:

"Nagyon készültünk az esti bowlingozásra, hiszen jó kikapcsolódásnak tartom ezt a játékot. Bár jómagam a húszas éveimben játszottam utoljára, mégsem izgulok, tudom, hogy úgyis menni fog." – mondta széles mosollyal a kilencvenes évek közepén a világ legjobbjának választott, a Hypo csapatával háromszor is BL-győzelmet szerzett, 220-szoros svéd válogatott klasszis.

A norvégok megérkezésekor, a Cornexi csapata már a bejáratnál várta őket, és láthatóan otthonosan érezték magukat. Ez nem is csoda, hiszen szabadidejükben többször megfordulnak a párbaj színhelyén, a FiveX Bowling Centerben, ahol meccsek után jól esik lazítani, játszani egyet – tudjuk meg az egyöntetű válaszból. A bowlingcenter tulajdonosai szeretik is a lányokat, amit mi sem példáz jobban, mint hogy mindkét csapatot az egész estére vendégül látták. A Soho étteremben elfogyasztott vacsora után már elég erőt éreztek a lányok magukban, hogy megkezdődhessen a várva várt csata.

Kisorsolták a négy, vegyes felállású, nyolcfős csapatot, azaz négy norvég és négy magyar alkotott egy-egy egységet. Az ötödik pályán a szakvezetők próbáltak boldogulni, a számukra nem mindennapi feladattal, de valljuk be őszintén, a játékosok jobban mozogtak a pályán. Szégyenkezni azonban senkinek sem kellett, hiszen egy vidám, de kemény csatában küzdöttek a csapatok a több mint másfél órásra húzódó versenyen. A „kispadról” - melyet Sugár Tímea vezette kis csoport alkotott - most taktika helyett szurkolás hallatszott. A bíztatás meghozta gyümölcsét, minden pályán jó teljesítmények születtek, győztes azonban csak egy lehetett. Az eredményhirdetésen kiderült, melyik „nyolcasfogat” vehette át a stílszerű bowling-bábút – melyet a fair play jegyében, ezúttal a norvégok vihettek haza.

A győztes csapat névsora: Sigrid Nordvoll, Hanne Skaufel, Lise Løke, Hilde Sund, Őri Edina, Fekete Csilla, Kristina Trishchuk, Takács „Galó” Tibor.


Mia Hermansson Høgdahl, a Levanger vezetőedzője:

Örülök, hogy a klub minden tagjával nagyon jó kapcsolatba kerültünk, és remélem, lesz még ehhez hasonló együttműködés. Azért is jöttünk idén, mert tavalyról nagyon jó tapasztalataink voltak, és mindenki kedves volt. Fantasztikusan éreztük magunkat a tornán, az edzéseken és a bowlingon egyaránt. Utoljára huszonéves koromban játszottam, de örültem, hogy ebben a játékban próbálhattunk visszavágni a Cornexinek. Úgy megtetszett, hogy hazaérve a lányomat biztosan elviszem bowlingozni.

A kézilabdában egyébként is fontosak az ilyen jellegű programok a csapatépítés szempontjából. Vannak jobb és gyengébb játékosok a pályán, de lehet, hogy itt olyanok is kitűnnek, akik a meccseken kevesebb szerephez jutnak. Ez a siker önbizalmat ad a lányoknak, és ebből táplálkozva a csapatban, a tétmérkőzések alkalmával is megmutathatják, mire képesek. Pontosan erre utal, hogy most a bowlingon pont egy olyan játékosom lett a legeredményesebb, aki a pályán még nem tud olyan teljesítményt nyújtani. Bízzunk benne, ettől erőre kap.

Őri Edina, a győztes “nyolcasfogat” egyik tagja:

Tavaly már találkoztunk a Levangerrel. Így ismerősként köszöntöttük egymást. Az edzés is jó hangulatban telt. Bár fáradtak voltunk, úgy érzem összességében jó teljesítményt nyújtottunk a bowlingozás alkalmával. Mivel vegyes csapatok voltak, így az egész estét átbeszélgettük a lányokkal, jól éreztük magunkat. Szoktunk máskor is ide járni, játszani vagy csak vacsorázni egyet, így most a hazai pálya előnyét élvezhettük. A végén a csapat egyöntetűen úgy gondolta, hogy a győztesnek járó trófeát odaadjuk a norvégoknak, hogy emlékük legyen erről a jól sikerült estéről.”

Presstige Média


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. január
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP