Edó jubilált 2006.10.26.


A Cornexi-Alcoa-HSB Holding szerdai, Kiskunhalas elleni mérkőzésén a 100. jubileumi pályára lépését ünnepelhette Őri Edina. A fehérváriak népszerű irányítóját arról kérdeztük, hogyan látja pályafutásának ezt az időszakát, és mit jelent neki a Cornexiben eddig eltöltött öt esztendő.

Milyen érzés volt a 100. meccseden pályára lépni?

- Igazából nagyon meglepődtem, amikor Virág felhívott, hogy a Kiskunhalas elleni meccsem lesz a századik bajnoki, amelyen pályára lépek. Jómagam nem vezetek statisztikát, így ezt nem tudtam, de örültem.

Értékelted magadban ezt a száz meccset, illetve eddigi pályafutásodat?

- Igen, elgondolkodtam, hogyan is kezdődött, milyen mérkőzéseken játszottam és hogyan. Arra tisztán emlékszem, hogy a Túrkeve ellen játszottam az első meccsem, és ha jól emlékszem, még gólt is lőttem.

Melyik volt a legemlékezetesebb a száz közül?

- A legtöbbet az EHF-kupa megszerzése jelentette a számomra, bajnoki meccsek közül, pedig a mostani szezon Dunaferr elleni találkozója az, amire szívesen visszagondolok.

És melyiket szeretnéd kitörölni az emlékezetedből, ha lehetne?

- A csapat szempontjából a kettő évvel ezelőtti, Pécsen játszottat, illetve egyértelműen a legutóbbi, Békéscsaba elleni meccset szeretném elfelejteni. Saját játékomat nézve az idei Ferencváros meccs az, aminek a kellemetlen emléke mélyen él bennem.

Mennyire vagy babonás, vannak „kötelezően” elvégzendő mozzanatok meccs előtt?

- Természetesen, mint a sportolók nagy részének, nekem is vannak babonáim. Megvan a napi programom, akár idegenbeli, akár hazai meccsről van szó. Azt mindig betartom, hogy mikor kelek, mikor fekszem, mit eszem, mit iszom. A déli egy órás alvást követően Virággal szoktam találkozni, mert együtt kávézunk, sütizünk meccs előtt. Aztán az öltözőben is megvannak a babonás dolgaim, hogy melyik ruhadarabot, csuklószorítót milyen sorrendben veszem fel.

Mit vársz az idei szezontól?

- Nagyon szeretnék a Cornexivel dobogóra állni a bajnokságban, és a KEK-sorozatban minél tovább menetelni. A legcsodálatosabb az lenne, ha az EHF-győzelem után egy KEK-sikert is sikerülne összehoznunk.

Sok szeretettel gratulálunk a jubileumhoz, szép sikereket és további százas jubileumokat kívánunk Edónak a Cornexiben!

Presstige Média
Fotó: V-Man


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. június
HKSzeCsPSzoV
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP