Papírforma-vereség a túra zárásaként 2006.12.24.


A Cornexi-Alcoa-HSB Holding a Szuperliga-túrájának második mérkőzését is elveszítette, ezúttal Ljubljanában. A fehérváriak tíz góllal maradtak alul az előző szezon BL-döntősével, a Krim Mercator csapatával szemben. A Cornexiből kiemelkedett a tizenegy gólos Szrnka Hortenzia támadójátéka. A hazaiak három magyar játékosa közül Siti Eszter és Kindl Gabriella lépett pályára, mindketten öt gólt szereztek.

A csütörtökön lejátszott, Hypo elleni meccs után Bécsben éjszakázott a csapat, majd másnap délelőtt utazott át a szlovén fővárosba, ahol kiváló ellátásban és nagyon kedves fogadtatásban részesült. Péntek késő délután még másfélórányi edzés szerepelt a lányok programjában.

A szombati Szuperliga-mérkőzésre mintegy négyszáz lelkes néző töltötte meg a Krim csarnokát. Ezen a helyszínen játssza a ljubljanai csapat valamennyi meccsét kivéve a Bajnokok Ligája találkozókat, melyeket a város négyezer férőhelyes sportcsarnokában rendezik.

A fehérváriaknál ezúttal sem játszott az Európa-bajnokság után pihenőt kapott Balogh Beatrix, míg házigazdáktól hiányzott a megfázással bajlódó Pálinger Katalin. A Krim így is roppant erős csapattal léphetett pályára. A keretükre jellemző, hogy tizenkét játékosuk szerepelt a nemrég befejeződött Európa-bajnokságon, és ebben a szezonban az elnökük, Jernej Virant szerint mintegy 30%-kal erősebb az állományuk, mint az előző évben – amikor kiskülönbséggel bukták el a BL-döntőt!

Ennek ellenére kezdetben jól tartotta magát a Djeric, Kenyeres, Szrnka, Őri, Vijunaite, Pádár, Kordyuk összeállításban pályára lépő Cornexi (a védekezésben Válova és Trishchuk váltotta Sonnyt és Ziát). A csapat első négy gólját Zia szerezte (a Hypo ellen az első hétből hat fűződött a nevéhez), míg az ellenfélnél Siti Eszter és Bodnieva villogott. Az első félidő felétől azonban folyamatosan elhúztak a hazaiak, és a félidőben már hat góllal vezettek az utolsó tíz percben mindössze három találatot elérő fehérváriakkal szemben.

Bár a második játékrész első gólját Léna szerezte, a Krim gyorsan növelte az előnyét, és a különbség elérte a tíz gólt. Az első félidő tizedik perce körül becserélt Fekete Csillát ekkor Sly váltotta a kapuban, és védéseinek, valamint Fanni, Virág és Zia góljainak köszönhetően hatra csökkent a Cornexi hátránya. A félidő második felében a balátlövő poszton Kristina folytatta ott, ahol Zia abbahagyta, és rövid időn belül háromszor is betalált a szlovének kapujába. Azonban a védekezésben nem tudtuk megállítani az ellenfél gyors játékát, ráadásul Kristina súlyos térdsérülést szenvedett, így végül tízgólos Krim-győzelemmel zárult a mérkőzés.

A versenysorozat A-csoportjának utolsó találkozóján a Cornexi december 28-án 17 órakor a székesfehérvári Köfém Sportcsarnokban fogadja a Ljubljanát. A mérkőzésre a bérletek érvényesek; a belépőjegyek 800, illetve 600 Ft-ba fognak kerülni.

Szuperliga:
Krim Mercator Ljubljana – Cornexi-Alcoa-HSB Holding 37-27 (21-15)
Ljubljana, 400 néző

Ljubljana: Alizar és Stefanisin (kapusok), Bodnieva 6, Kindl 5, Siti E. 5, Iatsenko 4 (2), Oder 4, Kliukaite 3, Kurent 3, Vergelyuk 3, Hrnjic 2 (1), Derepasko 1, Irman 1, Argenti. Vezetőedző: Robert Begus

Cornexi: Fekete és Djeric (kapusok), Szrnka 11 (1), Tápai Sz. 3 (2), Trishchuk 3, Vaszari 3, Kenyeres 3, Kordyuk 2, Vijunaite 1. Őri 1, Lima, Pádár, Válova, Tápai A. Vezetőedző: Vura József

Hétméteresek: 3/5 (Hrnjic és Derepasko hagyta ki); 3/5 (Szrnka és Pádár hagyta ki)
Kiállítások: 6 perc, illetve 4 perc

Az eredmény alakulása: 10. perc: 7-6, 20. perc: 14-12; 40. perc: 26-20, 50. perc: 31-23.

Vura József, a Cornexi vezetőedzője:

„Az eredménnyel nem vagyok elégedett, a reális különbség kijött. Azt kértem a lányoktól, hogy játszunk jó mérkőzést, kicsit gondolva a kupamérkőzésre is. Bár helyenként tényleg jól játszottunk, jó egyéni teljesítmények is voltak, és a támadójátékunk jól működött, ez most nem igazán jött össze. Nem tudtunk mit kezdeni az orosz válogatott Bodnievával, nem tudtuk megtartani védekezésben, így csinálta a helyet a többieknek. Húsz percen keresztül tudtuk szorossá tenni a meccset, de utána kijött a különbség a két csapat között. Sajnos egy sérülésünk is adódott; Trishchuk térde, ami elég komolynak tűnik, de még nem tudjuk mennyire súlyos. Az nagy szerencse, hogy biztosan nem keresztszalag-szakadás. Az ünnepek után december 26-án edzünk először, mert 28-án jön a Ljubljana a visszavágóra.”

Presstige Média
Fotó: Bölcsföldi István Péter


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. június
HKSzeCsPSzoV
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP