Nyolcgólos vereség a Krim ellen 2006.12.28.


A Szuperliga A-csoportjának utolsó mérkőzésén a Cornexi-Alcoa-HSB Holding nyolcgólos vereséget szenvedett hazai pályán a Krim Ljubljanával szemben. A vendégeknél mindhárom magyar játékos pályára lépett, Kindl Gabriella hat, Siti Eszter három gólt szerzett. A hazaiaknál a hétgólos Szrnka Hortenzia és az öt gólig jutó Pádár Margit volt a legeredményesebb.

Autobahn támogatás: ajándék tizenkét keréken

A Cornexi-Alcoa-HSB Holding csapatának idei támogatói között szerepel az Autobahn, amelynek képviselője megragadta az alkalmat, hogy a Ljubljana elleni hazai meccs szünetében Siti Beának, a fehérváriak technikai igazgatójának jelképesen adja át a klubnak szánt karácsonyi ajándékot, három Suzuki gépkocsit. Bea a három slusszkulccsal a kezében köszönte meg az Autobahn ajándékát, és biztosította a klub szponzorát arról, hogy a csapat igyekezni fog minél több góllal meghálálni a támogatást.

Szuperliga:
Cornexi-Alcoa-HSB Holding  – Krim Mercator Ljubljana 27-35 (12-17)
Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok, 900 néző

Cornexi: Fekete és Djeric (kapusok), Szrnka 7 (1), Pádár 5, Őri E. 3, Vijunaite 3, Balogh 2, Lima 2, Kenyeres 1, Kordyuk 1, Tápai A. 1, Tilinger 1 (1), Vaszari 1, Tápai Sz., Válova. Vezetőedző: Vura József

Ljubljana: Pálinger és Stefanisin (kapusok), Iatsenko 6, Kindl 6, Bodnieva 5, Oder 5 (4), Vergelyuk 4, Freser 3, Siti E. 3, Hrnjic 2, Kurent 1, Argenti, Derepasko, Kliukaite. Vezetőedző: Robert Begus

Hétméteresek: 2/4 (Tápai Sz. és Balogh B. hagyta ki); 4/5 (Oder hagyta ki)
Kiállítások: 4 perc, illetve 6 perc

Az eredmény alakulása: 5. perc: 3-3, 10. perc: 5-6, 15. perc: 6-8, 20. perc: 9-11, 25. perc: 11-14; 35. perc: 15-19, 40. perc: 17-23, 45. perc: 17-26, 50. perc: 20-28, 55. perc: 23-32.

Vura József, a Cornexi vezetőedzője:

„Úgy érzem, jelen pillanatban ekkora a különbség a két csapat között. A lányok tisztességgel végig küzdötték a mérkőzést. Tisztán kell látni, hogy az ellenfelünk Európa egyik legerősebb klubcsapata, amely az Eb ideje alatt csak egy játékossal tudott edzeni, mert a többiek a különböző válogatottakban szerepeltek. A mi játékosainknak nincs okuk az elkeseredésre, mert minden tőlük telhetőt megtettek. Ez volt a Valcea elleni meccs előtti utolsó mérkőzésünk. Taktikásabban és keményebben kell játszanunk a hazai meccsen, és akkor úgy gondolom, lesz esélyünk a tisztességes eredmény elérésére.”

Szrnka Hortenzia, a Cornexi átlövője:

„Mindkét ellenfelünk a Szuperligában erősebb volt, mint mi, de a KEK-meccsre nagyon jó, hasznos felkészülést jelentettek, mert a Valcea is hasonló erősségű csapat. Többé-kevésbé megvalósítottuk az edző által kért taktikai utasításokat. A védekezésünkön mindenféleképpen javítanunk kell, mert az edzőnk azt kéri, hogy inkább befelé tömörüljünk, és a szélről lőjenek, mert a kapusok esetleg jobban tudnak hárítani. A beálló elleni védekezést abszolút nem sikerült megvalósítanunk. Van még időnk a januári meccsig, úgyhogy most mindenki kipiheni magát, aztán újult erővel vágunk neki az új évnek.”

Kindl Gabriella, a Krim játékosa:

„A mérkőzés elején még kicsit érezhető volt az ünnepi hangulat, nehezen kezdett mindkét csapat, jóval kevesebb gól esett az első félidőben, mint a másodikban. Azt hiszem, a Cornexi a nehézségeik és sérüléseik ellenére is megpróbált mindent, nagyon jó ellenfelek voltak ahhoz, hogy a BL-re készülni tudjunk. Holnap még lesz egy edzésünk, aztán elsején a következő. A Karácsony csendesen telt, két napot tudtunk ünnepelni, a családdal kicsit együtt lenni, csak hamar eltelt az otthon töltött idő. Nagyon komoly feladatok előtt állunk, úgyhogy érthető, ha a nagy szilveszterezés most elmarad.”

Pálinger Katalin, a Krim hálóőre:

„Nagyon sok gyógyszert és antibiotikumot beszedtem az Eb alatt, és még mindig nem vagyok a toppon. Ezért vállaltam csak egy félidőt a Cornexi ellen, de ezt is nehezen bírtam. A formámon még van javítani való, de még tíz napunk van hátra a BL-meccsig, úgyhogy remélem, addigra visszanyerem a százszázalékos egészségi állapotomat, és egyúttal a formámat is. Részt veszek a gálán, utána pedig január elsején kezdünk egy edzéssel, majd utazunk a dániai BL-meccsünkre.”

Presstige Média
Fotó: V-Man


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. június
HKSzeCsPSzoV
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP