Héraklész-díj Tilinger Tamarának 2007.01.20.


Tilinger Tamara a Papp László Sportarénában megtartott gálán – melyen húsz sportág legjobbjait tüntették ki – vette át a Héraklész-program legjobb női kézilabdázójának járó díjat. Pumit a cím elnyeréséről kérdeztük, valamint megszólaltattuk mind őt, mind Balássi Imre klubelnököt és Siti Bea technikai igazgatót a fiatal játékos körüli helyzetről.

Mit szóltál, amikor megtudtad, hogy Te nyerted a Héraklész legjobb női kézilabdázója címet?

„Nagyon örültem, mert igazán nagy megtiszteltetésnek érzem. A Héraklész minden évben kiosztja különböző kategóriákban a legjobbaknak járó elismeréseket. Azért is fontos számomra, mivel nem mindenki mondhatja el magáról, hogy ilyen díjat kap.”

És azt sem, hogy ilyen fiatalon huzavona zajlik a szerződése körül. Az a hír járja, hogy a Dunaferr hív. Igaz a hír?

„Igen igaz, valóban szó van erről, de ellentétben a napokban megjelent híresztelésekkel, nem történt szerződés aláírás a Dunaferrel.”

Miért került szóba az eligazolásod?

„Úgy éreztem, hogy a további szakmai fejlődésem ezt megkívánja, mivel Dunaújvárosban valószínű nem harmadik irányító lennék, mint a Cornexiben.”

Csak szakmai okai lennének a távozásodnak?

„Teljes mértékben. Én nagyon jól érzem magam Fehérváron, és a lányokkal is nagyon jól megvagyok.”


Balássi Imre, klubelnök:

„Kovács Péternek, a Dunaferr vezetőedzőjének a Fejér Megyei Hírlapnak adott nyilatkozatában az áll, hogy leigazolták Tilinger Tamarát. Ezzel szemben Pumi jelenleg is a Cornexi-Alcoa-HSB Holding érvényes szerződéssel rendelkező játékosa. Ezt a tényt a Magyar Kézilabda Szövetség illetékes bizottságának a 2007. január 11-én keltezett állásfoglalása is megerősítette.

Amennyiben továbbra is távozni szeretne tőlünk, úgy kizárólag az említett bizottsági állásfoglalás szerint teheti meg. A magyar kézilabda utánpótlás-nevelésének alapjait rengetné meg, az illetékes szerv hitelességét vonná kétségbe, és tisztázatlan viszonyokat teremtene a sportágban, ha a bizottsági állásfoglalást különböző egyéni érdekek hatására mégis megváltoztatnák.”

Siti Beáta, a Cornexi-Alcoa-HSB Holding technikai igazgatója:

„Tegnap beszéltem Pumival. Egy olyan vagány játékostól, mint ő, sokkal inkább azt várom el, hogy még keményebben dolgozzon a céljai eléréséért, és vállalja adott esetben a nehézségeket és az esetleges pofonokat, amelyek mindenhol fogják érni ebben a profi világban. Tudom jól, hogy nehéz higgadtnak maradnia egy fiatal játékosnak, amikor mesebeli ajánlatokkal és ígéretekkel bombázzák, de ilyen helyzetben is felelősségtudatot és őszinteséget várok el tőle. A pillanatnyi állapot általi befolyásoltság helyett mindig globálisan kell a döntéseket meghozni. Véleményem szerint az a közeg, amit számára biztosítunk, minden tekintetben alkalmas arra, hogy igazi profi játékossá válhasson. Nekem személyes szívügyem az ő pályafutásának az alakulása, ezért nagyon bízom benne, hogy továbbra is nálunk marad.”

Presstige Média
Fotó: V-man© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. június
HKSzeCsPSzoV
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP