Fehérvári zuhany a bajnoknak 2007.01.24.


Az NBI 15. fordulójának rangadóján a Győri Audi ETO látogatott Székesfehérvárra. A végig szoros mérkőzésen – összesen egyszer volt háromgólnyi különbség a hazaiak javára! – a Cornexi-Alcoa-HSB Holding nagy meglepetésre remek játékkal legyőzte a bajnok vendégeket. A fehérváriaknak ez volt az első sikerük a Győr ellen a 2005-ös EHF-kupadöntő óta.

NBI, 15. forduló:
Cornexi-Alcoa-HSB Holding – Győri Audi ETO KC 24-23 (12-13)
Köfém Sportcsarnok, 1200 néző
Vezette: Bonifert, Oláh

Cornexi: Fekete és Djeric (kapusok), Szrnka 7 (1), Tápai Sz. 5 (1), Kordyuk 4, Vijunaite 3, Pádár 2, Trishchuk 2, Válova 1, Balogh B., Kenyeres, Vaszari. Vezetőedző: Vura József

Győr: Herr és Guiu (kapusok), Görbicz 9 (7), Bradeanu 5, Bódi 2, Dokic 2, Hornyák 2, Temes 2, Gogirla 1, Bognár B., Kovacsicz, Spiridon, Vérten. Edző: Róth Kálmán

Hétméteresek: 3/7 (Tápai Sz. és Trishchuk egyet-egyet, Szrnka kettőt hagyott ki); 7/8 (Görbicz hagyott ki egyet)
Kiállítások: 12 perc, illetve 12 perc
Piros lap: Tápai Sz.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 2-2, 10. perc: 4-4, 15. perc: 5-6, 20. perc: 8-8, 25. perc: 11-10; 35. perc: 14-14, 40. perc: 17-17, 45. perc: 20-18, 50. perc: 21-22, 55. perc: 23-23.


Vura József
, a Cornexi vezetőedzője:

„Fantasztikus érzés a győzelem, főleg látva a lányok és a közönség örömét és ünneplését, ez az, amiért dolgozik az ember. Úgy látom, a lányok ma mindent kiadtak magukból, és okosan is játszottak, csak felsőfokon lehet beszélni a mai teljesítményükről és a hozzáállásukról. A hatvan percet védekezésben végig azonos szinten tudtuk játszani, és a támadójátékunkban - még ha néha akadozott is – mindig volt valaki, aki pazar gólokkal meg tudta törni a Győr kemény védekezését. Ez az, ami döntött ma.”

Róth Kálmán, a Győr vezetőedzője:

„Arra számítottunk, hogy egy nagyon harcos ellenfelet kapunk, legalábbis én erre számítottam. Úgy látszik, a csapatom ugyanezt nem hitte el. Természetesen azt gondoltuk, nyerünk, hiszen a játékosállomány alapján erre reális esélyünk is volt, csak ezt a pályán nem így számolják, ott másképp dőlnek el a dolgok. Itt ma kaptunk egy rendkívül lelkes és jól küzdő csapatot, melynek az edzője presztízsnek is vette a mai találkozót, mivel Győrből érkezett. Vura József fel tudta paprikázni a saját játékosait, akikkel fél éve dolgozik. Nekem ugyanez nem sikerült, én nem tudtam felpaprikázni azokat a játékosokat, akikkel már több mint három éve dolgozom együtt. Ez jelzi a csapat és edző közti viszonyt is. Valami nem stimmel nálunk, ezt már a legutóbbi meccsünk alkalmával is éreztem. Ma az a csapat nyert, aki jobban küzdött.” 

Szrnka Hortenzia, a Cornexi átlövője:

„Nagyon kemény mérkőzés volt, óriási küzdelemmel a pályán, ahol mindenki kiadta magából a maximumot. A két kapuban hihetetlen jól védtek, de hála az égnek nekünk sikerült most többet belőni. Titkon mi meglepetésre készültünk, ami nagy örömünkre sikerült is, persze tudtuk, hogy ez nagyon nehéz lesz. Fontos volt Tápai Szabina piros lapja, és hogy végre az utolsó percekben is megőrizhettük előnyünket, nem kaptunk egyenlítő gólt. Szerintem a Győr nem gondolta, hogy mi ekkora ellenállást fogunk tanúsítani. A legfontosabb, hogy most ugyanígy folytassuk, ahogy ma elkezdtük, és azokat a meccseket, amiket kötelezően hozni kell, azokat nyerjük is meg.”

Kristina Trishchuk, a Cornexi átlövője:

„Örülök a győzelemnek, fontos volt a csapatnak, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést. Jól működött a védekezésünk is, kevés gólt kaptunk, és a lányok közül mindenki valamit hozzá tudott tenni a játékhoz. Bízom benne, meg tudjuk őrizni a lendületünket a továbbiakban is. Sokat edzünk, új taktikákat vetünk be, ami a pályán is látszik, nagyon tetszik az új edző munkája.”

Fekete Csilla, a Cornexi hálóőre:

„A védekezésében sokat javult a csapat, így sokkal jobban tudtunk védeni mindketten. A legfontosabb, hogy végre elhittük azt, hogy esélyünk van nyerni. Minden játékos hozzátette a maga plusz teljesítményét. Jó edzéseink vannak, nem volt még kettő ugyanolyan. Nagyon alaposan felkészülünk az ellenfél játékosaiból, ki hová szeret lőni, és az edzéseken eltervezetteket ma száz százalékig meg is tudtuk valósítani a pályán.”

Képek a mérkőzésről...(V-Man)

Presstige Média
Fotó:V-Man


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. július
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP