„Mindenki bizonyítani akart!” 2007.03.28.


Szrnka Hortenzia a nyáron igazolt a Cornexi-Alcoa-HSB Holdinghoz és rögtön a csapat egyik meghatározó játékosává vált. A 42-szeres válogatott átlövő – aki 124 találatával a hatodik helyen áll a bajnokság góllövőlistáján – arról is mesélt a vele készített interjúban, hogy miként élte meg ő és a csapat a fordulatokban gazdag elmúlt hónapokat, valamint már az utolsó előtti fordulóban kiharcolt négy közé jutást.

Amikor a Cornexihez igazoltál, milyen célokat tűztél ki Magad elé?

„Az elsődleges célom az volt, hogy mindenképpen a csapat segítségére legyek, és stabil taggá válva, rendszeresen jó átlagteljesítményt tudjak hozni.„

A játékod azonban már az első meccseken jóval többet mutatott a „jó átlag”-nál. Nem nyomasztott a teher, hogy Tőled, mint egy sikeresen bemutatkozott új igazolástól várják a győztes gólokat?

„De igen. Leginkább a közönség felől érzetem egy nyomást, a csapat felöl nem. Ezt elég nehéz volt megoldanom, túllendülnöm rajta, de sikerült. Azt is el tudtam fogadni, hogy nem mindig az játszik jól, aki a legtöbb gólt dobja.”

Amikor az őszi szezonban nem ment úgy a Cornexinek, kezdődtek a gondok, és edzőváltás is történt, akkor mit gondoltál, hogy láttad a csapat jövőjét?

„Eléggé padlót fogott a csapat, de ugyanakkor mindenki bizonyítani akart. A játékosok egyöntetűen szerettek volna felállni, és mindenképp bejutni az első négybe. Aztán elkezdtük számolgatni, hogy az elvesztett pontokat miként tudnánk visszaszerezni, és nem gondoltuk úgy, hogy ez elúszott volna. Azonban úgy érzem, kellett a csapatnak egy új lökés, amit az eredmények eddig igazolnak.”

Egy percig sem fordult meg a fejedben az a kérdés, hogy „miért kellett nekem Fehérvárra jönnöm”?

„Nem. Egyáltalán nem. Nagyon jól érzem magam a csapatban, és szerintem egy nagyon jó közösséget alkotunk együtt játékosok és klubvezetők.”

Te hogy látod, minek köszönhető a bravúros tavaszi teljesítmény?

„Nagyon alaposan felkészültünk az ellenfeleinkből, és bizonyítni akartuk ezeken a meccseken, hogy igenis be tudjuk hozni a hátrányunkat, és a legjobb négybe tudunk kerülni. Aztán jött egyik a másik után, és ahogy mentünk előre, láttuk, hogy egyre több az esélyünk, és a végén be is verekedtük magunkat a négybe, ami nagyon jó érzés.”

Megünnepeltétek?

„Természetesen igen. Először Virághoz mentünk, majd onnan tovább egy szórakozóhelyre. Azonban nem áll meg az élet, hiszen jön a Debrecen meccs itthon, utána pedig igyekszünk úgy teljesíteni, hogy a harmadik helyet még elcsíphessük.”

Térjünk át egy kicsit a magánéletedre! Hogy állsz a szakdolgozatoddal?

„Elkészült, leadtam a tanáromnak, aztán viszem köttetni. Utána védés, államvizsga, úgyhogy nem fogok unatkozni.”

Mit lehet tudni a férjedről, mivel foglalkozik?

„Szakácsként dolgozik, de természetesen otthon is főz nekem finomakat. De én is szoktam főzni, mert megosztjuk a munkát a konyhában. Bár elég gyakran beleszól, és kritizálja, hogy ne így, hanem úgy… De aztán egy idő után abbahagyja.” (mosolyog Zia.)

Nyárra terveztek már programokat a pároddal, esetleg utazás, tengerpart?

„Az esküvőnket tervezzük, mivel eddig csak a polgári szertartás volt meg. Júliusban szeretnénk egy nagyobb lakodalmat. Utazásra azonban nincs komolyabb tervünk, sőt állandó nyaralóhelyünk sincs, mivel nincs rá időnk. Amikor én szabadságon vagyok, a férjem dolgozik, és fordítva. Azért valahova egy hosszú hétvégére elmegyünk majd pihenni.”

Presstige Média
Fotó: Bölcsföldi István Péter, V-Man


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. február
HKSzeCsPSzoV
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP