Szerencsétlen (mínusz) tizenhárom 2007.04.30.


A rájátszás második fordulójában a Győri Audi ETO fogadta a Cornexi-Alcoa-HSB Holding csapatát. A két gárda legutóbbi szoros összecsapását követően Vura József és tanítványai örülhettek; most azonban a győriek győzedelmeskedtek egy szorosnak csöppet sem mondható mérkőzésen.

A Cornexi hiába lőtt az előző meccshez hasonlóan 24 gólt, ezúttal tizenhárom-gólos vereséget szenvedett a bajnoki cím védőjével szemben.

NBI, rájátszás, 2. forduló:
Győri Audi ETO KC – Cornexi-Alcoa-HSB Holding 37-24 (19-10)
Győr, Magvassy Sportcsarnok, 1800 néző
Vezette: Andorka, Huczker

Győr: Herr és Guiu (kapusok), Görbicz 8 (4), Vérten 5, Gogirla 4, Kovacsicz 4, Spiridon 4, Bradeanu 3, Juhász 3, Dokic 2, Radulovics 2, Temes 2, Bódi, Hornyák. Edző: Róth Kálmán

Cornexi: Fekete és Djeric (kapusok), Vaszari 5, Balogh B. 4 (3), Trishchuk 4, Szrnka 3 (1), Vijunaite 3, Őri E. 2, Kordyuk 1, Lima 1, Tápai Sz. 1, Kenyeres, Pádár, Valova. Vezetőedző: Vura József

Hétméteresek: 4/4; 4/4 
Kiállítások: 6 perc, illetve 8 perc

Az eredmény alakulása: 5. perc: 4-1, 10. perc: 8-3, 15. perc: 11-4, 20. perc: 13-5, 25. perc: 17-8; 35. perc: 24-13, 40. perc: 27-14, 45. perc: 29-17, 50. perc: 32-19, 55. perc: 35-20.


Róth Kálmán, a Győr vezetőedzője:

“Az eredmény önmagáért beszél, de tartottam azért ettől a mérkőzéstől, hiszen a Cornexi volt talán a legjobb formába lévő csapat az elmúlt időszakban, ráadásul rá tudott készülni minden bajnoki mérkőzésre. Azt hiszem, a mérkőzés elején olyan védekezést alkalmaztunk, ami eldöntötte a találkozó kimenetelét, hiszen negyed óra elteltével még csak négy gólnál tartott a Cornexi. A második félidőben ennek tudatában már néha felszabadultan is játszottunk, és néhány könnyelműséget is megengedhettünk magunknak. Egy szorosabb meccsre számítottam, mivel bennünk ott van még az elmúlt két mérkőzésünk görcse, a Cornexi pedig igazán felszabadultan játszhatott volna. Kicsit talán feltartott kézzel érkeztek, ami pedig nem szokott sok jót sejtetni az ellenfeleknek Győrben.”

Vura József, a Cornexi vezetőedzője:

“Nagyon jól játszott a Győr. Mi most nem tudtuk megvalósítani az elképzeléseinket, és ennek tudható be ez a nagyarányú vereség. Bíztató volt nálunk, hogy a cserék között voltak kiemelkedő teljesítmények, gondolok itt Vaszari Virágra és Őri Edinára, akik viszont remekül éltek a felkínált lehetőséggel, és egy kis színt vittek a játékunkba. Egy dologért neheztelek a csapatra, hogy az ellenfelünket nem késztettük különösebb erőbedobásra. Ez lett volna a cél. Jó meccset szerettünk volna játszani, de ez elúszott a tizedik percben.”

Fekete Csilla, a Cornexi hálóőre:

“Már a bemelegítésünk is olyan nyögvenyelősen indult, ahogy a meccset is kezdtük. Az első támadásnak mindig egy biztos pontnak kell lennie, hogy önbizalmat és biztonságérzetet adjon, ez pedig most nem sikerült. Megint nem tudtuk átlépni önmagunk árnyékát, és megtorpantunk. Sajnos sokszor úgy gondoljuk, hogy ha nem megy a támadásunk, akkor már a védekezésünk sem megy. Muszáj ezen túllépni, és teljes erővel koncentrálni a Dunaferr meccsre.

Őri Edina, a Cornexi irányítója:

“Sajnálom, hogy így alakult a meccs kimenetele, nem erre számítottunk, de a Győrnek most minden sikerült, nekünk azonban semmi. Nem ijedtünk meg tőlük, csak szerintem keveset mozogtunk támadásban, és ha gyorsan leindítottak minket, akkor sem értünk vissza. Mostanában nem sok lehetőséget kaptunk Virággal, így nagyon örülök annak, hogy tudtunk élni az alkalommal. Még ha egy olyan meccsen is álltunk be, ahol nem igazán volt szoros az eredmény, próbáltunk mindent megtenni és becsületesen küzdeni, hogy csökkentsük a különbséget.”

Vaszari Virág, a Cornexi balszélsője:

“Szerintem az elején nagyon megilletődött a csapat, nem azt játszottuk, amire egész héten készültünk, nem tudtuk megvalósítani az ötleteinket. A Győr mindeközben nagy előnyre tett szert, így utána már csak végig futottunk az eredmény után. Nagyon remélem, hamar túllépünk ezen a vereségen, és jövő pénteken maximálisan helyt állunk majd a Dunaferr ellen.”

Presstige Média
Fotó: V-Man


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. február
HKSzeCsPSzoV
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP