Nyolcnál állt meg a győzelmi sorozat 2007.05.02.


A Cornexi-Alcoa-HSB Holding nyolcmérkőzéses bajnoki győzelmi sorozata szakadt meg vasárnap. A fehérváriak a Győrben elszenvedett vereséget megelőzően legutóbb január 28-án a Népligetben hagyták el vesztesen a pályát – azaz három hónapon keresztül nem találtak legyőzőre, sőt pontot sem veszítettek az NBI-ben.

A Ferencváros otthonában január végén elszenvedett vereség óta négy hazai és ugyanennyi idegenbeli mérkőzést nyert meg a Cornexi a bajnokságban. A sorozatban olyan bravúrok is szerepeltek, mint a klub történetének első Dunaújvárosban elért sikere, a Debrecen ellen nyolcgólos hátrányból megfordított meccs és a rájátszás első fordulójában az alapszakasz-győztes Ferencváros legyőzése.

„Minden csapat számára inspiráló, ha egymás után sorra nyeri a fontos meccseket, sőt, rangadókat, és nem vereség követ vereséget, de különösen nem foglalkoztunk vele. Mi ebben a három hónapban meccsről meccsre készültünk, az igazi fordulópontot pedig a Győr saját pályánkon történő megverése jelentette, mert az nagyon nagy hatást tett a csapatra. Másrészt, sikerült a bajnokság összes nagy csapatát legalább egyszer megvernünk, ami a Cornexi életében jelentős lépés, mert bebizonyította mindannyiunk számára, hogy nincs olyan, aki verhetetlen lenne. Mindez jót tett az önbizalmunknak, jobban mentünk a meccseken, és megvalósítottuk az eltervezett taktikát is. Az erőnlétünkkel sem volt probléma, nem fáradtunk el olyan könnyen, ami régebben a hullámzó teljesítményünket is okozta.

A legutóbbi Győr elleni meccsünkön szerettünk volna jobban játszani, de leblokkoltunk, a vereségen pedig túl kell lépnünk, és a következő feladatra koncentrálnunk. Nem hiszem, hogy a lányok hitét és önbizalmát megtörte volna ez a vereség, hiszen a Győr a világ legjobb élcsapatai között szerepel, és egyébként sem könnyű feladat Győrben nyerni. Nagyon remélem, hogy pénteken koncentráltan és teljes erővel állunk majd oda a Dunaferr ellen. Szükségünk van minden pontra, mert nagyon kiélezett a verseny a dobogóért.” – nyilatkozta Tápai Szabina.

„Nagyon jó érzés, hogy sorozatban nyertünk meccseket, de én nem vettem észre az öltözőben, hogy bárki is számolgatott vagy esélyeket latolgatott volna. Inkább mindenki azzal volt elfoglalva, hogy a következő meccsen hogyan jön ki a lépés. Nem a múltból éltünk, hanem próbáltunk építkezni. Végül ez volt a célravezető. Ezért is tudtunk győzelmet aratni nyolc meccsen keresztül, mert nem visszanéztünk, hanem előre. Senki sem a nehézségekkel foglalkozott, hanem mindenki a következő megmérettetésre koncentrált.

Ebben az évben több olyan siker van, amire szívesen visszaemlékszem, de a legfontosabb a négybe jutás. Meg tudtuk verni a Győrt hazai pályán, valamint a Dunaferrt és a Fradit is le tudtuk győzni, így azt mondhatom ez volt az eddigi legeredményesebb négybe jutásunk. Látszik, hogy van erő, sikeréhség és tudatosság a csapatban. Az eddigi években pont ezek hiányoztak a csapatból, és örülök, hogy ez most végre megvan. Bízom a dobogós helyezésben, hiszen az sem kizárt. Tisztán látszik, hogy az elvégzett munka és a sok energia-befektetés megéri, önbizalmat ad, és erőt tudunk meríteni belőle. Mivel gyorsan követik egymást a rangadók, így a következtetések leszűrése után egyből fordulunk az új feladat felé, és csak a legszükségesebb ideig foglalkozunk a már lejátszott meccsekkel. A Dunaferr elleni találkozónk pénteken a rangadók rangadója lesz, hiszen a bronzéremért küzdünk.” – mondta Kenyeres Fanni.

Presstige Média
Fotó: Bölcsföldi István Péter, V-Man


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. március
HKSzeCsPSzoV
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP