Későn jött a Cornexi hajrája 2007.05.19.


A bajnoki rájátszás utolsó előtti fordulójában eldőlt, hogy a Cornexi-Alcoa-HSB Holding csapatának a bronzéremre maradt „csak” esélye. A Népligetben lejátszott mérkőzésen a hazaiak ötgólos félidei vezetése után hárommal győzték le a fehérváriakat, akik a mérkőzés utolsó negyedórájában egy 7-0-s szériát produkáltak, de a huszáros hajrával sem sikerült megfordítaniuk a meccset.

NBI, felsőházi rájátszás 5. forduló:
Budapest Bank-FTC – Cornexi-Alcoa-HSB Holding 33-30 (18-13)
FTC Sportcsarnok, 1000 néző
Vezette: Jancsó, Marczinka

FTC: Pastrovics és Haris (kapusok); Tóth 11 (1), Mravikova 5, Uhrakova 5 (1), Szucsánszki 4 (1), Kirsner 3, Szamoránsky P. 3, Soós 1, Zácsik 1, Németh H. Vezetőedző: Németh András

Cornexi: Fekete és Djeric (kapusok), Szrnka 10 (1), Kordyuk 6, Balogh B. 5 (1), Őri E. 3, Trishchuk 2, Vijunaite 2, Kenyeres 1, Vaszari 1, Lima, Pádár, Válova. Vezetőedző: Vura József

Hétméteresek: 3/3; 2/3 (Balogh hagyott ki egyet)
Kiállítások: 4 perc, illetve 8 perc


Vura József, a Cornexi-Alcoa-HSB Holding vezetőedzője:

“Az előző mérkőzésekkel ellentétben keményen kezdtük a találkozót, látszott a csapaton az elszántság. Szépen megteremtettük a helyzeteinket, de sok ziccert – szám szerint hetet – kihagytunk az első félidőben, ami azt jelenti, hogy voltak ugyan helyzeteink, de nem koncentráltunk eléggé a befejezésre. Lehetett volna sokkal szorosabb az első félidő. A második játékrészben a Fradi szép fokozatosan bedarált minket, így a tízgólos különbségből kellett visszahozni a mérkőzést. Ekkor olyan szériát produkáltunk, ami megcsillantotta az esélyt. Azonban az idő már kevés volt.

Nem szabadott volna hagynunk, hogy az ellenfelünk ennyire megugorjon tőlünk, és akkor talán még szorosabb végjátékot tudtunk volna produkálni. A 7-0-ás szériánkkal azonban megleptük az ellenfelünket, és így nyugodt lelkiismerettel jöhettünk le a pályáról. Most teljes erővel a Dunaferre készülünk. Biztos vagyok benne, hogy mindkét gárda jó fizikai állapotban lesz, inkább az fogja eldönteni a találkozó kimenetelét, hogy fejben melyik csapat lesz erősebb.”

Szrnka Hortenzia, a Cornexi-Alcoa-HSB Holding balátlövője:

“Ha jobban hiszünk magunkban, és jobban védekezünk, akkor akár nyerhettünk is volna. Utólag nézve, azért lehetett volna jobb is az eredmény, de ennek ellenére úgy érzem, a csapat így is jó teljesítményt nyújtott a körülményekhez képest. Mindenképpen szeretnénk odaérni a harmadik helyre, és nagyon bízom benne, hogy ezt meg is tudjuk valósítani.”

Őri Edina, a Cornexi-Alcoa-HSB Holding irányítója:

“Az elején jó volt a védekezésünk és a támadásunk is, de aztán nagyon sok ziccert hibáztunk, Pastrovics Melinda kifogott rajtunk. Ennek tudható be, hogy a félidőben öt góllal voltunk lemaradva ellenfelünktől. A második félidő elején talán kicsit az öltözőben maradtunk, és akkor ismét növelte előnyét a Fradi, de aztán sikerült egy jó szériát produkálnunk, és három gólra csökkenteni hátrányunkat. Akkorra végre összeállt a védekezésünk, és Sly a kapuban több ziccert is fogott, ami pedig még több önbizalmat adott nekünk. Így, hogy sikerült szépíteni, lehetőségünk van, hogy pozitívabb érzésekkel menjünk a Dunaferr elleni meccsre, ahol a bronzérem a cél.”

Presstige Média
Fotó: Bölcsföldi István Péter, V-Man


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. február
HKSzeCsPSzoV
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP