FMH: Életre, halálra... 2007.05.25.


A Fejér Megyei Hírlap Kristina Trishchuk, Szrnka Hortenzia és Vura József nyilatkozataival színesített beharangozót közöl a Dunaferr – Cornexi-Alcoa-HSB Holding bajnoki mérkőzésről. A találkozó tétje óriási: szombaton a fehérvári csapat fennállásának első bajnoki érmét szerezheti meg!

Székesfehérvár – Szombaton már nem lehet hibázni, mert a Dunaferr NK és a Cornexi-Alcoa-HSB Holding női kézilabda-rangadó után csak az egyik csapat lesz a bronzérmes.

Ilyen sem volt még a fehérvári klub történetében: itt az első alkalom, hogy a lányok fellépjenek a bajnoki dobogó harmadik fokára. A bronzérem megszerzése, kimondottan ez a cél mindkét csapatnál. A Dunaferrnél mondjuk ez természetesnek számít, hiszen az újvárosiak évek óta ott vannak az elitben, arra viszont ők sem számítottak, hogy az idei bajnokságban a bronzért kell megharcolniuk, ráadásul a Cornexi-Alcoa ellen...

A felek viszont olyannyira ismerik egymást, hogy új dologgal, váratlan taktikai variációval nem okozhatnak meglepetést a másiknak. Ebből kiindulva feltételezhetjük, hogy a jobb idegállapot, a nagyobb akarat lehet a döntő tényező.

Egy pokolian kemény csatára számíthatunk, ahol mindenki főszereplő lesz.

– Szerintem ismét legyőzzük idegenben a Dunaferrt, mert nagyon, de nagyon szeretnénk megszerezni a bronzérmet. Erre, valamint egy nagyon jó mérkőzésen elért sikerre számítunk - mondta a fehérváriak egyik idei meglepetés játékosa, a védekezésben és támadásban is egyaránt hasznos, közönségkedvenc Krisztina Trishchuk.

– Átérezzük a tét nagyságát, számunkra ez nem kérdés. A lányokkal sokat beszélgetünk a szombati mérkőzésről, az ütközetről, s arról, hogy miként győzhetnénk le a riválist. Hiszen egyszer már sikerült Dunaújvárosban nyernünk, akkor most miért ne valósulna meg ismét? Szinte biztos, hogy nagyon nehéz mérkőzésen dől majd el a bronzérem sorsa, hiszen ők is, de mi is mindent megteszünk a sikerért. Elszántan készülünk, s megtaláljuk a Dunaferr játékának az ellenszerét - mondta a nehézbombázó Szrnka Hortenzia, akire minden bizonnyal kiemelt figyelmet szentelnek a hazaiak.

– Kérem, ha lehet, ne kelljen most nyilatkoznom, mert a mérkőzés előtt kabalából nem mondanék semmit… – zárta rövidre a témát Fekete Csilla, a fehérváriak kapusa.

A Cornexinél csak az okoz némi gondot, hogy a női öttusa Világkupa miatt nem a hazai oroszlánbarlangban, a Köfém sportcsarnokban, hanem a VOK-ban tartották a rangadó előtti edzéseket.

– Tápai Szabina kivételével nincsen sérültünk, s ez jó jel. A lányok nagyon mennek az edzéseken, mert tudják, hogy mi a tét. Miután itthon kikaptunk a Dunaferrtől, így idegenben kell kiharcolnunk a bronzérmet - mondta tömören Vura József, a Cornexi-Alcoa-HSB Holding vezetőedzője.

A megyei bronzrangadón zsúfolt ház várható. Természetesen a hazai drukkerek lesznek létszámfölényben, de a fehérváriak is elkísérik a csapatukat, mert a lányokkal együtt szeretnének ünnepelni a mérkőzést követően.

Fejér Megyei Hírlap
Fotó: Bölcsföldi István Péter


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. január
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP