Valóra vált remények 2007.07.28.


A törökországi junior Európa-bajnokságra utazó magyar válogatottban szereplő négy Cornexi-játékos közül Trimmel Brigitta és Lévai Zsófia keretszűkítés utáni reakciói tegnapi írásunkban szerepeltek. Ma Emberovics Mírát és Mayer Szabinát kérdeztük a válogatottal eddig elvégzett munkáról, és az utazók pénteki kijelöléséről.

„A válogatott edzőtáborban az első edzőmeccsünket pont a Cornexi ellen játszottuk, és nagyon sajnálom, hogy ott nem tudtam a legjobb formámat nyújtani, de a többi találkozón, úgy érzem, ez már sokkal jobban sikerült. A hétvége felé érezhető volt a levegőben a feszültség. Nagyon örülök, hogy mind a négyen az utazó keretben vagyunk. Igazából reménykedtem benne, hogy sikerül kiutaznom. A legfontosabb azonban, hogy nagyon jó és egységes a csapatunk. Úgy gondolom, most igazán egyben vagyunk, nem kizárólag szakmailag, hanem lelkileg is. Mindenki jóban van mindenkivel, mindenkinek van egy bíztató szava a másikhoz a pályán, bíztatjuk a csapattársakat, és ez fontos a csapat szempontjából. Az elsődleges cél, hogy a legjobb nyolc közé kerüljünk, onnan pedig a legjobb helyezést elérjük. Nem voltam még Törökországban. Általában akad idő körbenézni, remélem, ezúttal is így lesz, és a kulturális programok is érdekesek lesznek.” – nyilatkozta Míra.

„Nagyon örülök, hogy klubtársaimmal együtt benne vagyok a csapatban, de ez nem ért annyira váratlanul, mert a szövetségi kapitánnyal már többször beszélgettünk erről, és a selejtezők alkalmával is játszottam. Csak pozitív élményeim vannak az edzőtáborozásról, nagyon jó volt, Cornexis csapattársaimmal is sokat gyakorolhattunk, még jobban összecsiszolódhattunk. Azt azonban sajnálom, hogy a felnőtt csapattal nem vehettünk részt az alapozáson, mivel fontos lett volna jelenlétünk a beilleszkedés és a figurák begyakorlása szempontjából is, így sokkal nehezebb dolgunk lesz majd visszatérve augusztusban. Igyekeznünk kell, hogy majd minél előbb felvegyük a ritmust. A Cornexi elleni edzőmeccsen próbáltam jó formámat mutatni, de furcsa és nehéz is volt egyben pont a saját csapatom ellen bizonyítani. Törökországban természetesen szeretnénk a legjobb formánkat hozni, és minél előrébb végezni. Még nem jártam ott, így magára az országra is kíváncsi vagyok. Azt tudom, hogy nagyon szép és érdekes hely, tele látnivalóval. Egyébként is szeretem a városlátogatásokat és kirándulásokat.” – tudtuk meg Szabinától.

Presstige Média

Fotó: V-Man


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2020. december
HKSzeCsPSzoV
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP