Egy mosolyért Várpalotán 2007.09.17.


A Cornexi-Alcoa játékosai újból a fontos értékekre és a segítségnyújtásra hívták fel a figyelmet – ezúttal a 22. Várpalotai Napokon történő szereplésükkel. A Polgármesteri Hivatal rendezésében a fehérvári lányok a palotai „Bulicsapat” ellen játszottak jótékonysági mérkőzést, melynek bevételét a város hátrányos helyzetű gyermekeit támogató Egy Mosolyért Alapítvány javára ajánlották fel.

A vasárnap délutáni bemutatón a hangulat igazi örömjátékhoz illő volt: a szurkolók ugyanúgy hangos üdvrivalgással és tapssal díjazták saját csapatuk parádés góljait, ahogy a cornexis lányok kínai figuráit. A kétszer húszperces játékot követően nem maradhatott el a lányokkal való közös fotózkodás, na meg – a közönség nagy örömére – az autogramok begyűjtése. A pályán is brillírozó polgármester, Németh Árpád sem hagyhatta ki a lehetőséget, az ajándékba kapott Cornexi-csapatképét egyből dedikáltatta is vendégeivel.

Balogh Bea, a Cornexi csapatkapitánya a következőképpen mesélt a várpalotai kirándulásról: „Szép emlékek kapcsolódnak Várpalotához, mivel az EHF-kupadöntő második mérkőzése előtt egy alkalommal itt edzettünk. Nagyon örülök, hogy meghívtak bennünket erre a barátságos mérkőzésre a Várpalotai Napok keretén belül. Ellenfelünk a helyi önkormányzat munkatársaiból és a városi női kézilabdacsapatból tevődött össze. Szerintem elértük a rendezvény célját, ami az volt, hogy jól érezzük magunkat, és emellett segítséget nyújthassunk az alapítvány javára. Jó érzés a számunkra, hogy sokaknak nagy élmény volt, hogy élőben találkozhattak a Cornexi játékosaival. Egyre elterjedtebb játék a kézilabda – NBII-ben és megyei osztályokban is komoly utánpótlás-nevelő munka folyik – és a szurkolók tábora is évről évre nő, ami nagyrészt a válogatott sikereinek, a klubok munkájának, illetve az egyre növekvő számú televíziós közvetítéseknek köszönhető. Természetesen az ilyen jellegű megjelenések is hozzá tartoznak a sportág népszerűsítéséhez, melyeken rendszeresen ott vagyunk akár válogatott, akár klub szinten is.”

Mayer Szabina, a Cornexi újonc beállósa is fontosnak tartja az ilyen programokat: „Nagyon jól éreztem magam ezen a vasárnap délutánon, és jó volt játszani a lelkes ellenfeleinkkel. Fontosnak tartom a hasonló programokat, és tudom azt is, hogy a Cornexi gyakran vállal aktív szerepet ezen a téren. Egy sportolónak – aki már valamely ismertséggel rendelkezik – segítenie kell pályán kívül is, például ilyen rendezvényeken való részvétellel. Jó érzéssel tölt el, hogy a mai játékunkkal mi is hozzájárulhattunk a rászoruló gyerekeknek történő gyűjtéshez.”

A pályán Németh Árpád is keményen küzdött, hogy bevegye Fehérvár kapuját. Várpalota polgármestere a következőképpen summázta az eseményt: „Nekem személyesen is óriási élmény volt, egyrészt azért, mert gyönyörű hölgyek ellen játszhattunk; másrészt, mert az ország egyik népszerű kézilabdacsapatáról van szó. Nem utolsó sorban a mi megyei osztályban játszó lányaiknak is, remélem, meghatározó élményt nyújtott a mai játék.

Nagyon köszönjük a csapatnak, a klubvezetésnek hogy elfogadták meghívásunkat, és lehetővé tették számunkra ezt a kiváló sportdélutánt. Személyes kötődésem is van a sportághoz, hiszen édesapám kézilabdázó volt; édesanyám pedig kosárlabdázott és súlylökő volt, úgyhogy már gyerekkoromban megismerkedtem a sporttal. Magas szinten soha nem sportoltam, de gyerekkoromban rendszeresen kézilabdáztam. Mióta polgármester vagyok a stressz levezetésére barátaimmal alapítottunk egy csapatot.

Köztudott, hogy a városban nagy hagyománya van a kézilabdának, 1981-1992 között a fiúk az első osztályban szerepeltek, és negyedik helyezést is elértek a nemzeti bajnokságban. Jelenleg két felnőtt kézilabdacsapatunk van, a Várpalotai Bányász az NBII-ben, míg a DSE Unió az NB1/B-ben játszik. Titkos vágyam, hogy a két csapatból idővel egy ütőképeset csináljunk, azaz a játékosokat, szponzorokat és az anyagi erőforrásainkat egy helyre összpontosítsuk, hiszen így lehet csak sikereket elérni. Megpróbálok a jövőben erre törekedni, és remélem, a csapategységet illetően is olyan jók leszünk egyszer, mint a Cornexi.”

Fotók a képgalériában találhatók!

Presstige Média


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2023. november
HKSzeCsPSzoV
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP