A hétvége még kérdéses 2007.09.25.


Ijesztő látvány volt, ahogy Kenyeres Fanni megsérült a Békéscsaba elleni meccs első félidejében egy ütközést követően. A Cornexi-Alcoa balszélsője az eset után már nem is tért vissza a pályára. Fannitól megtudjuk, mi történt pontosan, és hogy áll a gyógyulása. A válogatott játékos arról is elmondja a véleményét, hogy miben látja a csapat előrelépésének a lehetőségét…

Pontosan mi történt, és mi a diagnózis?

„A talpam külső élére érkeztem, amikor meglöktek oldalról, és aláfordult a bokám. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy abban a bokámban a külső szalag már régebben elszakadt, így az nem tudott megsérülni. Viszont meghúzódtak az izmok és az izületek, bevéreztek, megdagadtak, és ez nyomja a bokám, ami nagyon kellemetlen.

Milyen kezelést alkalmazol?

„Folyamatosan borogatom, BEMER 3000 mágneses terápiát alkalmazunk, ezen kívül Bioptron lámpával gyógyítjuk, ami nagyon hatásos és eredményes ilyen sérülés esetén is. Tehát kezelem minden olyan gyógymóddal, amivel csak lehet.”

Várhatóan mennyi ideig tart a felépülésed?

„Szerdán már szeretnék egy kicsit kocogni, de csak finoman. A hét vége felé már szívem szerint edzenék a csapattal, de majd meglátjuk, hogy mennyire javul a bokám, és egyáltalán pályára léphetek-e a Derecske elleni meccsen.”

Ha már a meccseknél tartunk, ilyen Békéscsaba elleni találkozóra számítottatok vagy azért simább összecsapásra?

„Sokkal jobb meccsre és teljesítményre számítottunk. Felkészültünk belőlük, tudtuk, hogy keményen védekeznek, néha még durvák és erőszakosak is, ráadásul maximálisan kihasználják a hibáinkat. Ez sajnos így is lett. Visszanéztük a videót, és egyértelműen látszik, hogy sokszor, legalább negyvenszer ütköztünk. Kívülről viszont átlőttek minket, mi pedig Ziát betegsége miatt nem tudtuk úgy játszatni, ezért kilenc méterről szinte hatástalanok voltunk.”

Egyértelműen az utolsó nyolc percben dőlt el a meccs, amikor sikerült fordítanunk 18-21-ről, és az utolsó etapot 7-1-re nyertük. Jobban jártunk volna, ha nem megint a végén húzunk bele, és már az elején sikerül nagyobb különbségre szert tennünk, mert akkor talán másképp alakul. Remélem, hogy a jövőben másképp lesz, és több ilyen tízperces szériát fogunk produkálni egy meccsen belül – mondjuk, már az elején is.”

És szerinted mi a megoldás a javulásra?

„Ha a Békéscsaba eljön hozzánk, és ezt a játékstílust fel is vállalja, akkor egy idő után el kell gondolkozni azon, hogy nekünk is be kell állnunk a sorba. Ez alatt azt értem, hogy sokkal összefogottabb, keményebb és egységesebb védelemre van szükségünk. Érdekes, hogy a tavalyi bajnokság végén, valamint a rájátszásban pont ez az összefogottság, az előbb említettek jelentették az erősségünket. Szerintem ennek volt köszönhető, hogy rangadókat tudtunk nyerni.

Az edzői instrukciókat megkapjuk, az elemzéseket követően pedig látjuk a hibákat, egyértelmű számunkra, hogy hol kell javítanunk. Sajnos a meccsek alatt, ahol másodperc törtrésze alatt kell dönteni, ez nem egyszerű feladat, hiszen érezni kell a másikat, tudni kell, mit gondol, mit fog csinálni. Egyszóval: még jobban össze kell szoknunk.”

Presstige Média
Fotó: V-Man, Bölcsföldi István Péter


© 2009 Fehérvári Kézilabda Club - Minden jog fenntartva.
ESEMÉNYEK
2024. március
HKSzeCsPSzoV
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
FACEBOOK

Szerencsejáték Zrt.
 
AJÁNLÓ

 

BERICAP